Annonse

Medlem og partner

Certego viser ansikt via app

Stadig flere boligselskap velger å skifte ut sine gamle porttelefoner med nye modeller som har innebygd kamera og kan åpnes via en app på mobiltelefonen.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 – Vi bistår gjerne med uforpliktende befaring hvor vi avdekker behovet til den enkelte, enten det er utskifting av eksisterende kablet system eller oppgradering til app-basert porttelefon, sier Jan Håvard Hansen.

– Etter å ha testet en del ulike produkter har vi valgt å kun føre porttelefoner levert av Siedle, RCO og Aiphone. Det handler utelukkende om kvalitet, funksjon og levetid. For en tid tilbake byttet vi ut en porttelefon fra Siedle som ble installert på 1980-tallet, men selv etter over 30 år var fortsatt lyden fra den ren og klar. Den hadde blitt utsatt for hærverk og måtte byttes, men da kunne den nye modellen gå rett inn i den gamle ramma, forteller avdelingsleder Jan Håvard Hansen i Certego.

Åpnes fjernstyrt

Med de nye porttelefonsystemene går det an å slippe besøkende inn, selv om du selv ikke er hjemme. Du styrer låsemekanismen fra mobilen, og dermed kan du like gjerne svare fra jobb som hjemmefra.

– Dette forutsetter at du har en liknende løsning på din egen inngangsdør, og ikke bare på den felles ytterdøra, men dette er det stadig flere som har, forteller han.

– Løsningen er svært praktisk for å slippe inn unger som har glemt nøkkelkort eller kode, eller for håndverkere som skal gjøre arbeid borettslaget mens man selv er på jobb.

Selv om nøkkelkort og mobilapper åpner dører, tror Hansen likevel at de gode gamle sylinderlåsene med vanlig nøkkel fortsatt vil ha lang levetid.

Certego døråpner

 En berøringsfri døråpner er et produkt som er blitt aktualisert av korona-pandemien. Certego har gode løsninger for å redusere antallet berøringspunkt og dermed bidra til smittevern i et boligselskap.

– Vi monterer fortsatt en del av disse. Noe avhenger kanskje av gjennomsnittsalderen på dem som sitter i styret i borettslagene, men mange ønsker å både fortsette med en løsning lik den de alltid har hatt, sier han.

– Vi har gode erfaringer med å vise oss fram på BONORDs arrangementer, slik at vi får demonstrert de nye løsningene våre løsningene i bruk. For dem som ikke har sett hvordan dette virker, er det forståelig nok enklest å bare kopiere det som har vært før, sier han.

Kombinasjon viktig

For det har skjedd mye de siste årene på låsfronten.

– I tillegg til de elektroniske løsningene er det likevel viktig med et fungerende mekanisk låssystem. Årsaken til at det er viktig med kombinasjoner, er i tilfeller der strømmen kuttes eller teknologien settes ut av spill, for eksempel ved brann eller lengre strømavbrudd, forklarer han.

Certego kan tilby mekaniske låssystemer som dekker borettslagenes behov. De nye låsesystemene er blitt betydelig bedre sikret mot innbruddsmetoder som boring og dirking.

Certego Tromsdalen

 Certego holder til i Tromsdalen, nær den gamle fergekaia.

Mange borettslag har gamle låssystem hvor nøkler har kommet på avveie. Hvis man ikke har kontroll med samtlige nøkler som finnes i borettslaget, kan dette alene være god grunn til et skifte. Med de moderne løsningene forsvinner problemet med nøkler på avveie. Det er veldig enkelt å gå inn å slette et kort eller å opprette en ny adgangskode. Man kan til og med opprette midlertidige adgangskoder for besøkende.

– Vi kan vel si det slik at fremtiden banker på, sier Hansen.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.