– Vi har inngått en avtale som gjør at alle medlemmene i Bonord får en egen rabattert månedspris hos oss. Alarmoverføring og salg av boligalarmer er noe vi satser sterkt på, og fordi vi er et lokalt selskap med tilhold i Tromsø, kan vi også love rask responstid, sier daglig leder John Roger Lorentzen, og forteller at Trygg Vakt har fire vaktbiler – og at tidvis alle fire er klare for utrykning samtidig.

Moderne boligalarmer handler om mer enn at en alarm begynner å ule når et vindu knuses eller ei dør brytes opp. Systemene er avansert teknologi, og Lorentzen lover at systemene Tromsø-selskapet benytter ikke står teknisk tilbake for noe av det konkurrentene kan tilby.

– Vi har en app på alle alarmer som gjør at kundene får visuell oversikt, og kan studere bilder fra montert kamera, for eksempel. Alarmen er en slags «hub» der du kopler til ulike sensorer, som eksempelvis vannsensorer, forteller han.

Uønskede hendelser når du er borte fra hjemmet, kan fort bli kostbare, og det er slett ikke bare ved innbrudd eller tyveri at kostnadene kan bli store.