Annonse

Aktuelt

Trenger et år med dugnad for reiselivet

Du og jeg vil være helt avgjørende for hvorvidt det nordnorske reiselivet klarer å reise seg etter koronakrisen.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Møt Trond Øverås i podkasten «ALLMØTE», der Øverås samtaler med BONORD-direktør Kurt Figenschau. Foto: Rune Stoltz Bertinussen.

– Vi er avhengig av at de tilbudene som finnes blir brukt også av oss som bor fast i Nord-Norge, mener direktør Trond Øverås i Nordnorsk reiseliv.

Tiltakene for å hindre virussmitte gjør at utenlandske turister ikke får reise til Nord-Norge denne sommeren – og at vi nordlendinger heller ikke får reise på de billige sydenferiene vi har gjort oss vant til. Det betyr hjemme-ferie.

– Skjønner du at flere vurderer om de har råd til å feriere i Nord-Norge, når reiselivsbransjen over mange år har rettet seg inn mot svært kjøpesterke utenlandske besøkende?

– Ja, det kan jeg forstå av flere grunner. Men for det første tror jeg det er en myte at Nord-Norge skiller seg ut ved å være et spesielt kostbart reisemål. Det finnes mange rimelige alternativer, og det finnes aktiviteter som egentlig koster svært lite, sier han, og legger til at «hjemmeferien» ikke trenger å planlegges på samme måte som en utenlandsferie.

– Du trenger jo ikke å planlegge et ferieopphold på to- eller tre uker. Kanskje vil to-tre overnattinger nok til å få en opplevelse du vil huske lenge, sier han.

Hør episoden TROND ØVERÅS

Podkast, reiselivet

 Møt Trond Øverås i samtale med BONORD-direktør Kurt Figenschau i podkasten ALLMØTE.

Frykten for kostnadsnivået er noe han tar på stort alvor.

– Kjøpekraft er noe som skaper stor usikkerhet foran denne sommersesongen, rett og slett fordi mange er blitt permitterte og føler økonomisk usikkerhet. Men det er likevel viktig å unne seg et avbrekk. Vi kan hjelpe til med å finne gode ideer som er tilpasset lommeboka. Kanskje er dette den sommeren du skal gjøre alvor av den gamle drømmen om å lære deg å padle kajakk. Dette er ingen kostbar aktivitet, men opplevelsene det gir er fabelaktig, illustrerer han.

«Kanskje er dette den sommeren du skal gjøre alvor av den gamle drømmen om å lære deg å padle kajakk. Dette er ingen kostbar aktivitet, men opplevelsene det gir er fabelaktig»

Trond Øverås

For den nordnorske reiselivsnæringen er situasjonen så kritisk at følgende regel gjelder: Alle monner drar. Forholdsvis små tiltak fra hver enkelt kan samlet sett få stor betydning.

– Hvis vi unner oss en tur på kafe eller restaurant, vil dette få stor betydning, selv om du velger det absolutt billigste som finnes på menyen. Dessuten er det noen tiltak hver enkelt kan bidra med som ikke koster noen ting, som for eksempel å oppsøke sentrum. Turistene var en vesentlig del av bybildet, før disse forsvant som følge av «nedstengningen». Konsekvensen v at turistene forsvant fra bybildet kan bli et innrykk av folketomme gater og et dødt sentrum. Det er et inntrykk vi må unngå får feste seg, og det kan vi gjøre hvis vi blir flinkere til å oppsøke våre sentrale møteplasser, mener han.

Les også: Korona-krisen har ført til en bevisstgjøring 

Les også: Nord-Norge kan ende som global reiselivsvinner

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.