Annonse

Idé og inspirasjon

Smakfull, sunn vegetarmat

Hvis du ennå ikke har prøvd en saftig vegetarburger, er det sannelig på høy tid.

Tekst: Oddny J. Johnsen

 Unn deg en saftig,  nylaget vegetar-burger.

 Unn deg en saftig, nylaget vegetar-burger.

Del denne saken:

Målt ut fra antallet vegetariske alternativ på restauranter og kafeer, veksten i utvalg og ikke minst i antallet vegetarprodusenter på det norske markedet, så er interessen for vegetar-mat økende.

Mange varianter og nyheter

–Det har kommet veldig mange nye varianter i det siste, sier fagsjef dagligvare ved Obs Hypermarked Harstad, Johnny Henriksen. Butikken har fra første dag gitt vegetarmat ekstra god profilering: En egen ende- disk med fryse varer og en egen del av ferskvaredisk bugner av vegetar produkter. I tillegg har hele Coop lenge profilert sin egen produktserie «Vegetardag».

Annonse

 

Sortimentet blir stadig bredere, men selv om vi selger jevnt og trutt til de som etterspør vegetar mat, så har jeg inntrykk av at det ennå skal litt til å overbevise almuen. Her er mange fordommer ute og går, som at vegetarmat ikke er godt og at man derfor ikke vil bruke penger på det. Det er så feil! Bare sist uke her hadde vi en produsent inne med smaks-prøver, og jeg må innrømme at jeg snek meg inn flere runder i løpet av dagen for å teste ulike varianter, ler Henriksen.

– Det er veldig innovativt og smakfullt det veldig mange av produsentene kommer med nå, understreker han.

Etter at burgerne er stekt i ovn, skal de surres i panna noen minutter for deilig stekeskorpe.

 Etter at burgerne er stekt i ovn, skal de surres i panna noen minutter for deilig stekeskorpe.

Burger er bra start

Argumentene for å spise mer vegetarmat er mange: En rekke internasjonale forskere har påvist at det er bedre for klimaet om hver og en av oss spiser mindre kjøtt. Så er det godt for helsa i tillegg.

Til og med de store burgerkjedene har i løpet av det siste året fått vegetarburgere på menyen, og for skeptikeren er nettopp vegetarburger et bra sted å starte om man ønsker å teste en kjøttfri middag.

Denne oppskriften vi gir deg her, egner seg godt til frysing. Så om du legger ned brukbar innsats en ettermiddag, så kan du ha lettvinte og sunne middager tilgjengelig i lang tid.

Burgeroppskriften har vi hentet fra vegetarbloggen.no, og burgerbrødenes opp-skrift finner du på melk.no.

Spennende topping

Siden burgeren er så sunn er det lov å slå seg litt ekstra løs med tilbehøret. Disse vegetar burgerne smaker godt med alt av burger tilbehør. Bolyst anbefaler gjerne en tur innom en i nternasjonal matbutikk. Her har de spennende sauser, for eksempel er Ajvar veldig godt på burgere. Karripasta setter også en spennende spiss på måltidet. Ikke glem å tilsette noen gode osteskiver, agurk, tomat, rødløk og gjerne litt salat.

Ferske hjemmelagde burgerbrød ønsker mer enn gjerne saftig ost velkommen.

 Ferske hjemmelagde burgerbrød ønsker mer enn gjerne saftig ost velkommen.

Grove hamburgerbrød

Hjemmelagde grove og luftige hambur-gerbrød, gjør burgeropplevelsen ekstra magisk. De er perfekte å ha i fryseren. Disse burgerbrødene smaker også godt som rundtstykker.

1 porsjon gir 12 burgerbrød 6 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett) 1 pose tørrgjær 2 ts sukker 1 ts salt 3 dl sammalt hvete, fin 3 dl sammalt hvete, grov 7 ½ dl hvetemel 4 ss rapsolje 1 stk egg (til pensling) sesamfrø.

Slik gjør du:

1. Varm melken til den er fingervarm, ca 37 ºC. Ha gjæren i en bakebolle og hell melken over. Rør lett sammen.

2. Tilsett resten av ingrediensene og kna deigen i 5-10 minutter til den blir smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette. Juster litt på mengden hvetemel etter behov, deigen skal være litt klissete.

3. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

4. Strø litt mel på benken og ta deigen ut av bollen. Kna den godt sammen.

5. Del den i 12 like store emner, og trill ut boller. Legg bollene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Trykk bollene litt flate.

6. Dekk brettet med plastfilm og la brødene etterheve i ca en halvtime til.

7. Pensle brødene med sammenpisket egg, og dryss over sesamfrø.

8. Stek burgerbrødene midt i ovnen ved 210 °C i 10-12 minutter.

Rødbetburgere

Nok til 4 hamburgere: 1 stor rødbete 1 løk 2 hvitløksfedd 250 gram sopp Olje til steking 60 gram valnøtter 50 gram kikertmel Salt og pepper 1-2 desiliter brødsmule

Slik gjør du:

1.Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Skrell rødbeten og skjær den i små terninger før du koker dem møre, dette tar rundt 15 minutter. Avkjøl.

2. Finhakk løk og hvitløk, og skjær sopp i små biter. Varm opp oljen i en panne og stek løken blank. Ha deretter i hvitløk og sopp, og stek det hele til alt er gyllent men ikke svidd. Avkjøl.

3. Grovhakk valnøttene, og bland de så sammen i en bolle med rødbeter, soppblanding, kikertmel, salt og pepper. Spe på med brødsmuler mens du jobber deigen godt sammen. Den skal være klissete men må henge sammen. Arbeid med deigen og lag fire burgere. Legg de på stekebrettet og stek i ti minutter. Ta ut brettet og snu burgerne forsiktig før du steker dem i fem minutter til.

4. Dersom du vil fryse burgerne eller spare dem til en annen dag så er dette rett tid på å fryse de ned/pakke i kjøleskapet. Hvis ikke varmer du litt olje til medium/høy varme i en panne, og steker burgerne gylne på begge sider, cirka fem minutter.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.