Annonse

Aktuelt

Slik gjør du boligen din klar for fotografering og visning

Presentasjon av boligen er viktigere enn de fleste tror. Det lønner seg å gjøre en ekstra innsats i ­forberedelsene til fotografering og visning.

Tekst: BONORD

Del denne saken:

 Rydd gjerne mer enn du må og fjern familiebilder, slik at det er enkelt for kjøperen å forestille seg hvordan de vil ha det her. (Foto: Imagine Media)

Sørg for at boligen din er så inn­­bydende og tiltalende som mulig. Det kan fort oppleves som mye stress når du skal klargjøre til fotografering og visning, men fortvil ikke – du får god ­veiledning gjennom hele prosessen! Her er noen av mine beste klargjøringstips.

Gi et godt førsteinntrykk!

De fleste interessenter som ser på en annonse bestemmer seg innen kort tid om de ønsker å gå på visning eller ikke. En god presentasjon er derfor helt ­avgjørende.

De beste salgene er de som skiller seg ut. Er det for eksempel to like leiligheter for salg i et borettslag eller sameiet, kan førsteinntrykket av annonsen være ­betydningsfullt for hvilken av dem som oppnår best pris.

Det er viktig å tenke på møblenes ­plassering. Plasser de slik at du viser mest mulig av gulvarealet, det får rommet til å virke større og luftigere.

Ellers er det fint at spisebordet er dekket, som om du skal ha middagsbesøk. Kjøp friske blomster, noen lekre tøyservietter, tenn lys og skap skikkelig god stemning.

Rydd også vekk personlige eiendeler, som familiebilder og lignende. Få ­interessentene til å tenke «her vil jeg bo». Men husk: Det må se ut som et hjem, ikke et showroom.

 Av Marie Traasdahl Hansen, Eiendomsmegler MNEF

 Pynt gjerne til middagsselskap før du holder visning. (Foto: Imagine Media)

Fullfør småjobber

De fleste er enige om at det lønner seg å fullføre småjobber og gjøre enkle oppussings­grep før visning. Et nytt strøk med maling trenger ikke å koste all verden, men det kan heve inntrykket av boligen ­betraktelig. Effekten av dette er til ­gjengjeld stor. Det samme gjelder å fikse dryppende kraner, løse lister, riper, hakk og eventuelle andre småskader.

Start tidlig

Om du har anledning til å starte prosessen tidlig – så gjør det! Uteplassen blir ofte glemt. Det gjelder både hage, terrasse og balkong. Hvis du setter i gang prosessen tidlig, kan du sikre deg de beste bildene av utearealet ditt når det er fint vær og hagen blomstrer. Dermed unngår man en kjedelig presentasjon, og ikke minst skiller man seg ut i markedet når man annonserer den flotte hagen, blant andre mørke vinterbilder.

Lekre bilder trekker flere til visning. Det vil potensielt gi flere deltakere i budrunden, og da har man de beste forutsetninger til å oppnå best pris.

Mine tips kort oppsummert: Start tidlig. Sørg for å ha en god plan for salget.

Rydd mer enn du tror du må. Et ryddig og romslig hjem gir kjøperne en mulighet til å fantasere over hvordan de kan få det der selv.

Husk at megleren er din rådgiver. Spør og få personlige tips til hva som bør forbedres før visning.

Annonse

 Start salgsprosessen tidlig og sørg for å ta gode bilder av uteplassen når det er sommer og plenen er nyklipt.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.