Annonse

Fag og forvaltning

Samhold gjennom felles gjesteleilighet

I sameiet Octopus i Bo i Nord i Tromsø er det 10 eierseksjoner, en hybel de leier ut i fellesskap, pluss en gjesteleilighet og et felles vaskerom. Fellesarealene gir gode muligheter for å være sosial og lage små «nabokohorter» i disse pandemitider.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

 Tove Kristine Spjelkavik bor sammen med sine to katter, og fikk i oppdrag fra BOLYST å få med en av de på kaffekopp-bildet. Resultatet har vi satt sammen i en liten kolasj. Det er for øvrig Stella som delvis samarbeider med matmor på bildene.

■ Hva har du i koppen?
– Grønn te.

■ Hva ser du ut vinduet ditt akkurat nå?
– Jeg ser litt nabohus og har ellers utsikt over hav og fjell mot Sandnessundet, og av og til et og annet fly på vei ned eller opp fra flyplassen. Området jeg bor i heter Bo i Nord.

■ Hvordan starter hverdagen normalt for deg? Er det rutiner du ikke klarer deg uten?
– Jeg må ha meg frokost, men ellers så er det viktigste for meg om morgenen at jeg har klargjort ting slik at jeg slipper å tenke så mye. Jeg legger fram de klærne jeg skal ha på meg dagen etter kvelden før, og planlegger frokost og lunsj. Som regel sykler jeg til jobb. Dette er min aller første vinter som syklist. Innimellom er det litt glatt og skummelt, men stort sett har det gått bra.

■ Hva er godt naboskap?
– Å ta hensyn til hverandre og engasjere seg i det som skjer. Delta i sosiale ting og dugnader, eller snømåking og andre ting som må gjøres.

■ Hva setter du mest pris på ved nabolaget ditt?
– Nærheten. Det at vi er så få og har en del fellesområder gjør at vi har en del kontakt. Her er ti eierseksjoner, og syv av oss som bor her er singel. For min del betyr det at jeg stort sett bare har hatt nabokontakt som jevnlig sosial omgang de siste månedene. Vi pleier å ha felles julebord, men det ble jo ikke noe av denne jula. Vi har felles stue og kjøkken, en hel gjesteleilighet faktisk, med eget soverom og bad som alle kan bruke når de har besøk. Når den er ledig, har vi mulighet til å møtes der. Det skjer ikke så ofte, men av og til. Jeg og noen av naboene pleier å samles der og spille brettspill for eksempel. Så har vi også tilgang til felles vaskerom.

■ Hva ville du reklamert med for å rekruttere en ung familie inn i sameiet ditt?
– Tja. Vi ser at det ofte er førstegangskjøpere som kommer til oss, men når de får barn flytter de gjerne til noe større og mer praktisk. Leilighetene her er over to etasjer og ikke så godt egnet for småunger. Men vi har større barn i sameiet! Det er et rolig og barnevennlig område, som er nært det meste, spesielt Jekta og handelsparken. I all hovedsak ville jeg trukket fram samholdet vi har blant naboene, mulighetene i gjesteleiligheten og det gode miljøet.

■ Hva er det mest positive ved å være medlem av styret?
‒ Jeg liker å få ting gjort og å ha innflytelse på hva som blir gjort og hva som er viktig. Hva vi vil få til.

■ …og hva er det mest negative ved å sitte i styret?
– Det at du alltid må være «på». I perioder så kan man ikke stikke nesa utfor døra før det kommer et «styrespørsmål». Så synes jeg det er vanskelig å ta beslutninger som har store konsekvenser i forbindelse med at vi forvalter store verdier. Jeg vil helst ikke gjøre noe feil. Ting som jeg føler jeg ikke har god kompetanse på, er selvsagt ekstra vanskelig.

■ Bør styrene i boligselskap bestå av profesjonelle eller av beboere?
– I utgangspunktet tenker jeg at det bør være beboerne selv, men det er gjerne en fordel at én person i styret er profesjonell. Vi har knyttet til oss BONORD, og kan stille spørsmål til dem, noe som er en god hjelp. Men en liten miks hadde vært lurt, slik at vi også får inn andre perspektiv enn fra oss som bor der. Å ha kun eksterne tror jeg ikke er lurt.

■ Hva er dere i boligselskapet ditt mest opptatt av akkurat nå?
– Renovering, pusse opp fasaden. Ulempen med å være så få – er at ingen av oss har kompetanse i forhold til bygg og anlegg. Vi trenger nye takplater, nye vindu og må male veggene. Bygget er 30 år nå, så det begynner å bli på tide å ta tak i en del større ting. Vi har mye å gjøre, men dessverre lite penger å gjøre det med.


Navn: Tove Kristine Spjelkavik

Borettslag: Sameiet Octopus

Verv: Styreleder

Alder: 48

Bor sammen med: 2 katter – Stella og Loffen

Yrke: Sekretær

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.