Annonse

Fag og forvaltning

Renoverer og måler radon

I 1976 sto Harstadbotn borettslag ferdig. Her er det 34 rekkehusleiligheter, og 14 av dem ble bygget med hybler nede som kan leies ut. Per dato er ingen barnefamilier i rekkene, forteller styreleder Gunn Karin Stenhaug, men mange godt voksne beboere. Akkurat nå pågår renovering av hele borettslaget utvendig.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

■ Hva har du i koppen?

– Svart kaffe.

■ Hva ser du ut vinduet ditt akkurat nå?

– Innseilinga inn hele Vågsfjorden. Vi har en fantastisk utsikt! Jeg ser på hurtigruta når hun går inn eller ut, og hurtigbåtene. Jeg ser til Gangsåstoppen og opp mot Dalslette. Jeg har bodd her i fire år, og det som gjorde at jeg kjøpte denne leiligheten er den fantastiske utsikten. I tillegg ligger den nært der min mor bor.

■ Hvordan starter hverdagen normalt for deg? Er det rutiner du ikke klarer deg uten?

– Først får hundene seg en tur ut, og så tar jeg meg en kopp kaffe og kanskje strikker litt før husarbeid. Så er det tid for hundestell. Chira er utstillingshund, så hun får litt ekstra stell hver morgen. Første puddel fikk jeg for 25 år siden, og jeg synes hundeutstilling er en hyggelig og sosial hobby. Når jeg har fått nok kaffe tar jeg meg en tur ut om det er «puddelvær», det vil si at det helst ikke må være regn 

■ Hva er godt naboskap?

– Godt naboskap er det at man kan respektere hverandre. Gode naboer er alfa og omega og jeg setter pris på at man kan ha en hyggelig tone, og være behjelpelig om noen skulle trenge det. At vi kan jobbe sammen for at alle skal trives.

■ Hva setter du mest pris på ved nabolaget ditt?

– At det er stilt og rolig og ikke noe bråk her. Jeg trives veldig, veldig godt. Det er hyggelige folk og omgjengelige beboere her.

■ Hva ville du reklamert med for å rekruttere en ung familie inn i borettslaget ditt?

‒ Jeg ville først fremhevet et hyggelig naboskap. Jeg har ikke hørt om noen som er på kollisjonskurs med hverandre. Beboerne har vært tålmodig når det gjelder renovering, som tar tid. Vi har to års byggeperiode, så en gang i høst er bygget ferdig. Det er fine leiligheter. De fleste er renovert og modernisert. Så er det den fantastiske utsikten, og at det er ganske nært til alt. Det er 10 min å gå til matbutikken, ca 2,5 km til sentrum og 20 min å gå til Sjøkanten Senter. Pluss at det er nærhet til et fantastisk eldorado av natur.

■ Hva er det mest positive ved å være medlem av styret i et borettslag?

– Jeg har fått være med i renoveringsprosessen fra dag en, og har jevnlig kontakt med entreprenør Grovfjord Bygg, hvor det er hyggelige snekkere og ledere. Ellers er det positivt av vi har et godt samarbeidsklima i styret. Vi har klart å fordele de store oppgavene mellom oss, som for eksempel renovering og radonmålinger som vi står i nå. I tillegg er BONORD behjelpelig ved siden av. Vi er takknemlig for det!

■ …og hva er det mest negative ved å sitte i styret?

‒ At det er mye arbeid. Det er hele tiden mye å gripe fatt i som brøyting, strøing, veilede beboere til for eksempel hvordan sortere søppel. Mange småting egentlig. Så går all informasjon til beboerne ut digitalt, men noen har ikke epost. De prøver vi å informere muntlig. Så jobben krever litt. Jeg tror ikke jeg kunne påtatt meg dette hvis jeg var i jobb.

■ Bør styrene i borettslag bestå av profesjonelle eller av beboere?

– Jeg synes beboerne selv bør sitte der, fordi det er de som kjenner hvor trøkket er. Normalt er det ikke så enkelt å rekruttere folk til styret, men akkurat nå er flere interessert i å stille. Jeg håper at når folk ser at de kan være med i bestemmelsene slik at HBBL er et attraktivt borettslag, at vi da får enda flere med. Spesielt ønsker jeg å få inn flere menn i styret. I dag har vi bare én, men han er til gjengjeld veldig solid og flink.

■ Hva er dere i borettslaget ditt mest opptatt av akkurat nå?

– Renoveringsprosessen. Vi renoverer alt utvendig slik at det på sikt er vedlikeholdsfritt – legger ny isolasjon og nye plater på veggene. Så bygger vi litt større altaner både på over- og nedsiden. I tillegg skal vi i gang med radonmåling. Det er litt av et prosjekt, og et stort arbeid for å gjøre dette riktig. Vi bor i et område hvor det er radon, og vi er pålagt å vite hvor mye radonstråling det er i boligene.

Annonse

 

Navn: Gunn Karin Stenhaug

Borettslag: Harstadbotn borettslag

Verv: Styreleder

Alder: 65 år

Bor sammen med: to pudler, Felix (11), Chira (1)

Yrke: Nyslått pensjonist, tidligere universitetslektor

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.