Annonse

Aktuelt

Planlegger en «ny» region

Regionreformen har skapt engasjement i byer som Vadsø, Tromsø og Bodø. Samtidig har Harstad og Narvik mer i det stille styrket sin regionale tenkning.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Eiendomsutvikler Sverre Utvåg ser store muligheter i et regionalt samarbeid mellom Tromsø og Harstad, Vesterålen og Senja

– Jeg tror vi i løpet av de nærmeste årene vil se en helt ny form for samarbeid mellom Narvik og Harstad, og jeg ser også at et større geografisk område er på vei til å finne sammen i et regionalt fellesskap, sier Sverre Utvåg, og nevner Lofoten, Vesterålen og Senja som eksempler.

Utvåg er eiendomsutvikler med daglig tilhold i Harstad. Men virksomheten hans er spredt over store deler av landsdelen, og derfor følger han utviklingen også i andre geografiske områder. Den tradisjonelle fylkesgrensa mellom Troms og Nordland fremstår ikke lenger som et uoverkommelig hinder for effektiv samhandling.

Hør episoden SVERRE UTVÅG

Podkasten ALLMØTE

 ALLMØTE er en podkast av og med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

– Harstad er jo en lillebror, som lenge har kjent på presset fra fylkeshovedstaden Tromsø. Akkurat samme situasjon har Narvik befunnet seg i med Bodø. Slik har Harstad og Narvik frem til nå stått litt rygg-mot-rygg og slåss hver med sitt, selv om dette er de to byene i Nord-Norge som ligger nærmest hverandre, forklarer han.

Nå er disse byene i ferd med å endre posisjon, til å rette seg ansikt-til-ansikt.

– Finnes det noen konkret forklaring på endringen?

– Ja, konkret vil jeg jo mene at den planlagte utbyggingen av Evenes vil kunne skape veldig store endringer. Utbyggingen, geografisk plassert midt imellom Narvik og Harstad, vil påvirke store deler av næringslivet i begge byene, og dermed føre til at man orienterer seg i forhold til hverandre på en helt ny måte, sier han.

De færreste ser for seg en fremtid der harstadværinger og narvikværinger valfarter til hverandres byer – langt mindre dagpendler. Men utbyggingen av Evenes er ikke den eneste endringen som påvirker samhandlingen mellom Harstad og Narvik. Kraftselskaper og banker finner sammen i fusjoner, etter tradisjonelt å ha bestått av mange små enheter – i både Narvik, Harstad og Lofoten.

– Når de store aktørene går foran i en utvikling, har ofte mindre aktører lettere for å følge etter, påpeker Utvåg.

Hør episoden TROND ØVERÅS

Hør episoden GRETE KRISTOFFERSEN

 

Podkast, ny region supplering.

 Sverre Utvåg i samtale med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.