Annonse

Fag og forvaltning

Planlegger 50-årsfest

Blåkollen borettslag, som ligger øverst og lengst nord i Kroken i Tromsø, fyller 50 år i år. I de 170 leilighetene som består av både blokker og rekkehus, er det et yrende liv av store og små.

Tekst: Oddny J. Johnsen

 Torbjørg Lindquist er styreleder for en jubilant i år. Blåkollen borettslag fyller 50!

Del denne saken:

 

■ Hva har du i koppen?
– Vanlig, svart, nykvernet kaffe, traktet kopp for kopp. Nydelig!

■ Hva ser du ut vinduet ditt akkurat nå?
– Jeg bor i det bakerste bygget i nordenden av Kroken, ikke i øverste etasje men likevel ligger vi høyt nok til at jeg ser over alle hustakene og ut over Tromsøysundet mot Tromsøya. Jeg kan se Utsikten borettslag der borte mellom snyellingan, og flotte fjell på Kvaløya. Lengst sør ser jeg Tromsøbrua, men egentlig ser jeg mesteparten av Tromsøya.

■ Hvordan starter hverdagen normalt for deg? Er det rutiner du ikke klarer deg uten?
– Det er nå den kaffekoppen, da, pluss nettbrettet for å lese nyheter og kanskje sjekke Facebook. Så er det en god frokost, før vi går i gang med dagens dont.

■ Hva er godt naboskap?
– At vi har omsorg for hverandre, at vi ser hverandre og har det trivelig i lag. Det at man kan slå av en prat og flire litt, pluss ordne opp i de tingene vi synes vi bør ordne opp i. Det å ta hensyn og vise forståelse. Det er to viktige begrep i et godt naboskap.

■ Hva setter du mest pris på ved nabolaget ditt?
– Her er masse trivelige folk og vi har det stilt og rolig. Det faktisk ikke trafikkstøy her, selv om vi bor i et område med så mange mennesker. I tillegg virker det som om alle legger sin flid i å ha det rent og ryddig rundt døra si, og det er hyggelig. I tillegg har vi en fantastisk nærhet til naturen. Du kan gå rett ut døra og spenne på deg skiene, og du skal bare litt opp så er du på høyfjellet. Vi bor urbant, men likevel landlig.

■ Hva ville du reklamert med for å rekruttere en ung familie inn i borettslaget ditt?
– Vi har et trygt og godt miljø å vokse opp i! Her er ingen gjennomgangstrafikk og Skjelnan skole ligger veldig nært. I tillegg har vi slalombakken rett her borte, og derfra kan du stå på ski i nedoverbakke helt hjem. Vi har fotballbinge, lekeplasser med artige lekeapparat for unger i alle aldre og nærhet til det meste. Leilighetene er store, gode og romslige, og om somrene er gata mellom blokkene og rekkehusene som en eneste stor lekeplass. Her er unger i alle aldersgrupper, og voksne i alle aldre også. Den eldste beboeren vår er nærmere 90 år.

■ Hva er det mest positive ved å være medlem av styret i et borettslag?
–  Det positive er at det er ufattelig lærerikt. Man lærer noe ved hvert møte med både mennesker og de systemer som skal til for å drifte dette. Det er positivt å få være med å bidra til utviklinga og vedlikeholdet av borettslaget. Du må tenke både kort- og langsiktig. Hva som må gjøres nå, om to år og om ti år. Det er mange ting å gripe fatt i, og du lærer noe hver dag. Det gjør dette artig og givende å holde på med.

■ …og hva er det mest negative ved å sitte i styret?
– Jeg vet ikke om det er noe negativt. Det er nesten så jeg må si at det negative er når vi må legge brems på oss selv for spare mer penger. Det er så mye vi må eller har lyst til å gjøre, og dette er en evig balansegang: Det å skulle skynde seg sakte når man egentlig bare vil gi full gass for å få det flott og trivelig. Ellers når man tar på seg et sånt verv, så skjønner man at man vil få telefoner fra folk som er litt opprørt eller trenger hjelp. Det er ikke negativt, men det skjer og er noe man må regne med.

■ Bør styrene i borettslag bestå av profesjonelle eller av beboere?
– Hos oss har det alltid vært beboerne som har sittet i disse styrene. Når det er sagt er det viktig at valgkomiteen finner tak i de som er tilnærmet profesjonelle, de som skal sitte i et styre må helst kunne litt om forskjellige fagområder. Du skal kunne stupe inn i borettslagsloven, og kunne litt om budsjettering og forvaltning av midler som ikke er dine. I sum er det mange krav til kvalifikasjoner som blir viktig hos de som skal bekle styreverv. BONORD har gjort en fantastisk jobb med å legge ut ulike verktøy i sin portal, og er dyktige til å kjøre kurs. Den viktigste egenskapen i et borettslagsstyre er vel å ha innsikt i en del sentrale ting, og ikke være redd for å stupe uti å lære deg noe nytt. Jeg har tenkt litt på om vi burde velge profesjonelle noen ganger, men foreløpig er det ikke aktuelt.

■ Hva er dere i borettslaget ditt mest opptatt av akkurat nå?
– Akkurat nå har vi et stort prosjekt med å bytte ut alle varmtvannstanker i alle leiligheter. Vi er i gang med dette nå og det er etterlengtet for det er 22 år siden sist det ble gjort. Jeg hadde faktisk trodd jeg skulle være fri for vann i dag, siden de driver og bytter noen av de gamle stoppekranene til nye i dag. Ut i mars vil vi sitte med oppgraderte varmtvannstanker i alle leilighetene, og det gleder jeg meg til. Samtidig får vi montert inn vannstopper/waterguard. Vannlekkasjer fra fjerde og ned er ikke morsomt! Ellers fyller borettslaget vårt 50 år i år, og det ønsker vi selvsagt å markere. Jeg håper det blir slik at vi kan arrangere en felles gatefest over sommeren for alle beboerne!

Navn: Torbjørg Lindquist

Borettslag: Blåkollen borettslag

Verv: Styreleder

Alder: 66

Bor sammen med: Samboer

Yrke: Pensjonist

 Utsikten fra Blåkollen er fantastisk. Her er et par glimt fra vinduene til styrelederen.

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.