Annonse

Aktuelt

Partner med Nordlysfestivalen

Festivaldirektør Heidi Beate Lekang lager Nordlysfestival for aller første gang, i det merkeligste festivalåret noensinne. For festivalen er det ekstra viktig å inngå partnerskap med næringslivet i år, og BONORD går inn med den største selvfølge.

Tekst: BONORD

Del denne saken:

 Heidi Beate Lekang er ny festivaldirektør i Nordlysfestivalen, og arrangerer i månedsskiftet januar/februar en festival ulikt alt annet, men fortsatt med den samme høye musikalske kvaliteten. Artistene i år er både lokale, nasjonale og internasjonale – men har det til felles at de har nordnorsk opphav. (Foto: Marius Fiskum, Nordlysfestivalen)

Medlemmer i BONORD kan på den kommende Nordlysfestivalen kjøpe billetter til ­rabatterte priser til de mange, ulike konsertene og ­arrangementene som tilbys gjennom den uka festivalen pågår: 29. januar til 6. februar. Det er lurt å være raskt ute, for mye begynner allerede å bli utsolgt.

– Som organisasjon og selskap har vi klart oss godt gjennom krisen. Andre har vært langt mer utsatt enn vi. Derfor synes vi det er viktig å bidra der vi kan. BONORD er stolte av å ha inngått et spennende samarbeid med Nordlysfestivalen. Det som er ekstra spennende med den ­kommende festivalen er at man har satset på nordnorske artister som holder høyt nivå, og skapt et annerledes men vel så attraktivt program i disse Covid-19-tider! sier BONORD sin vise­administrerende direktør, Kim Kr. Nordli.

Stor utfordring

Lekang bekrefter at det har vært utfordrende å lage festival i og med at innstrammingene i samfunnet har variert en del gjennom året.

– Nå i november jobbet vi for å flytte alle våre arrangement inn i lokaler med fastmonterte seter. Nå kan jeg garantere – så fremst ­samfunnet ikke stenges ned i ny lockdown etter jul – at alle våre konserter blir avholdt med ­publikum i salen, sier festivaldirektøren. ­Alternativer finnes ikke.

– Nordlysfestivalen er liveopplevelsen. Veldig mange kommer på grunn av nettopp den. Det er den opplevelsen vi jobber for, og det er det vi er flinke til å levere. Hvis vi skulle presentert konsertene digitalt, krever det en helt annen ­kompetanse og ikke minst helt andre utgifter for å gi en god konsertopplevelse over nett.
Lekang poengterer at Nordlysfestivalen vil ivareta alle gjeldende smittevernregler. ­Publikum som ikke tilhører samme husstand må holde avstand til hverandre.

– Alle våre fantastiske frivillige har fått god opplæring i smittevernreglene, og vil påse at disse overholdes.

 Tromsøs internasjonale operastjerne, mezzosopranen Adrian Angelico (41), er endelig tilbake i hjembyen for å holde konsert for et publikum som har etterlyst han i lang tid. Angelico tilhører den nye generasjonen norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt. Han debuterte internasjonalt i 2014 ved Royal Opera House Covent Garden. (Foto: Patricia Varela)

 ISAK kommer til Nordlysfestivalen for å markere samenes nasjonaldag på festivalens aller siste konsert. Med tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter bandet grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk. ISAK består av Ella Marie Hætta ­Isaksen, Daniel Eriksen og Aleksander Kostopoulos. Nordlysfestivalen er et av de aller første stoppestedene på bandets vinterturné. (Foto: Mads Suhr Pettersen)

Ekstra viktige partnerskap

Vanligvis henter Nordlysfestivalen verdensstjerner fra inn og utland. I år har de gitt podiet til Nord-Norge: Både lokale, nasjonale og internasjonale stjerner. Navn som Jan Gunnar Hoff, Knut Erik Sundquist, Adrian Angelico og Isák er på menyen.

– Da ingenting ble som planlagt tok vi et nordnorske grep, og stablet et variert og godt program på beina med høy musikalsk kvalitet. Siden arrangementene får et begrenset antall publikummere, forsøker å kjøre noen konserter flere ganger, forteller Lekang.

Lekang kom til Nordlysfestivalen fra ­Hålogaland Teater, og tok med seg kontakten hun hadde med BONORD over til sin nye arbeidsplass.

– Slagordet til BONORD: «Vi bygger Nord-Norge» treffer oss veldig. Alt blir bedre når vi gjør ting i lag, og sammen med våre partnere skal vi bygge opp igjen den nordnorske kulturen etter dette vanskelige året.

 Et stjernelag av musikere tolker «den nye tangoens far» Astor Piazolla, som ville vært 100 år i 2021. I denne produksjonen presenteres fiolinisten Atle Sponberg og det unge stjerneskuddet Åsbjørg Ryeng på bandoneon. Du får i tillegg møte Knut Erik Sundquist fra Kultur i Troms, Edvard Sundquist på el-gitar, samt Scene Finnmark-pianist Nils Anders Mortensen. (Foto: Øyvind Arvola)

Nordnorsk program

I dag kan hun smile av utfordringen hun fikk i fanget som ny festivaldirektør, selv om det ikke har vært like artig hele tiden.

– Egentlig hadde jeg planlagt at den første festivalen «min» skulle være litt «business as usual». Slik at jeg kunne evaluere og se hva jeg eventuelt ville gjøre annerledes. Så ble denne festivalen noe ingen har erfaring i å lage. Det har vært utfordrende – samtidig som det har gitt oss en helt annen frihet til å skape noe helt nytt, konkluderer Lekang.

– At vi kjører et helt nordnorsk program, hvor vi får vise fram hvor mye flinke folk vi har i landsdelen, er vi veldig stolt av. Samtidig er jeg stolt av å være i en bransje som står samlet i en tid som denne. Vi har hatt en fantastisk dialog underveis, både med artister, spillesteder og de som leverer lyd og lys. Samtlige har utvist stor fleksibilitet.

 Jan Gunnar Hoff skal inntar Tromsøs storstue med to av Skandinavias og Europas fremste jazzmusikere. Trioen ble etablert i 2017, og består ved siden av Hoff av den svenske bassisten Anders Jormin og trommeslageren Audun Kleive. Stjernelaget har sammen gitt ut platen «Polarity» som er blitt omtalt som Hoffs nye mesterverk. Konserten er i samarbeid med Tromsø Jazzklubb. (Foto: Kristian Rødvand)

Nye opplevelser

Så er Lekang klar over at mye av det faste festivalpublikummet kanskje ennå ikke er klare for å sette seg i en sal med inntil 200 mennesker ennå. Hun tror likevel mange savner festivalopplevelsen. Likevel spår hun at mange ser det an og venter til de er trygge på smittesituasjonen før de kjøper billett.

– Jeg tror ikke vi får så mange tilreisende i år, men det hadde vært koselig om BONORD-­medlemmer fra Harstad eller Hammerfest ville ta seg en Tromsø-helg og nyte god musikk, smiler hun.

Likevel innser hun at Nordlysfestivalen i all hovedsak må lene seg på lokalt publikum i år.

– Vi har bevisst booket litt andre typer konserter ut fra hvilke produksjoner som kan kle denne innpakningen. For oss er det aller viktigste å gi publikum en god opplevelse. Det blir vi å få til – inkludert strenge smitteverntiltak, lover Heidi Beate Lekang.

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.