Annonse

Aktuelt

Ønsker et distribuert delesystem

BONORD tar nå initiativ til at det kan opprettes lokale utlånskontor i byer og bydeler hvor BONORD er representert, slik at det går an å dele på bruken av diverse sports- og fritidsutstyr for de som bor i borettslag og deres naboer.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

 Det er mer klimavennlig å dele på utstyr enn at alle skal kjøpe nytt. BONORD ønsker at borettslag skal kunne drive utlån av tur- og sportsutstyr.

Bua er et nytt initiativ fra blant andre boligbyggelaget Usbl i Oslo, men en rekke organisasjoner og kommuner deltar. I Tromsø er et tilsvarende tilbud allerede kjent som utstyrsbasen TURBO, som ligger på rådhuset mellom kinoen og biblioteket.

Familier og barn har førsteprioritet, men så lenge det finnes ledig utstyr kan alle få låne gratis tur- og fritidsutstyr fra Bua/TURBO.

Annonse

Samarbeidsprosjekt

I vintersesongen lånes det blant annet ut langrennsski, staver, skisko, truger, akebrett, akematter, snowracer, skøyter, ishockeykøller, hjelmer, snowboard, soveposer, liggeunderlag og barnepulk. På våren henter de frem sykler, sykkelhjelmer, sykkelvogner, redningsvester, telt m.m. TURBO drives av Tromsø kommune i samarbeid med Tromsø Røde Kors og holder åpent hele året, minus på helligdager.

«det er ikke god miljøpolitikk at alle må inn til sentrum for å hente. Vi bør kunne få opplettet «utlånsbua» ute i bydelene også»

BONORD-direktør Kurt Figenschau

Lånetid på utstyr er i utgangspunktet en uke, med mulighet for forlengelse avhengig av sesong og tilgjengelig utstyr. Barn kan låne utstyr lengre. TURBO setter gjerne lånetid for barn til en måned, med mulighet for forlengelse ut sesongen ved behov.

I disse korona-tider er alle utlån forlenget automatisk til 15. april, og muligheten for nye lån er stengt så lenge skolene er stengt.

Bydelstilbud

– TURBO er glimrende for de som bor i sentrum av Tromsø. Men det er ikke god miljøpolitikk at alle må inn til sentrum for å hente. Vi bør kunne få opplettet «utlånsbua» ute i bydelene også, sier administrerende direktør Kurt Figenschau i BONORD. Boligbyggelaget deltar i Storbysamarbeidet, og får gjennom det inspirasjon fra mange ulike ideer og prosjekter som er i gang for å utjevne sosiale forskjeller og ivareta miljøet. Bua er noe de mener bør være enkelt å få til, ikke bare i Tromsø og Tromsøs bydeler, men også i Harstad og Hammerfest.

BONORD håper i tillegg å få på plass et samarbeid med leverandører om slike tjenester.

Hvis de finnes noen som kan tenke seg å opprette eller bruke et slikt tilbud kan de ta kontakt med BONORDs administrasjon:

post@bonord.no.

Merk e-posten med BUA.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.