Annonse

Fag og forvaltning

Nyttige nødvendigheter før vinteren

Når det unektelig går mot mørketid, og det er på tide å forberede seg til vinter og snø.

Tekst: Stein Furulund

Del denne saken:

 Verken gassgrill eller trampoline kan undervurderes i vinterlagringen.

I den sammenhengen er det en del ting vi bør passe på å gjøre klart så vi unngår skader og uhell. Når du pakker bort gassgrillen, er det noen ting du bør tenke på i forbindelse med oppbevaring av gassflasken:

‒ Gassflasken må ikke oppbevares i kjeller eller på loft. Gassen er tyngre enn luft, og vil kunne legge seg på kjellergulvet, eller sive ned fra loftet og forårsake eksplosjonsfare. Kjenner du gasslukt og mistenker lekkasje, flytt flasken til et sikkert sted, hvis mulig, og fjerne alle tennkilder som levende lys, stråleovner osv. Kontakt brannvesenet.

‒ Kontroller regulator og slange. Er det synlige skader eller sprekker, så bytt alltid! Bytt også slangeklemme om du bytter slange eller regulator.

 Artikkelforfatter Stein Furulund, teknisk konsulent/HMS-rådgiver i BONORD.

Rengjør sluk og avløp

Har du balkong eller veranda bør du rengjøre sluk og avløp minst en gang hver høst så ikke tilstopping forårsaker at vann renner ned til naboen ved store nedbørsmengder eller tining. De fleste balkonger og verandaer har avløp i en eller annen form, som slukrenne med avløp, eller bare sluk.

Har du tremmedekke på din veranda, så ligger kanskje sluken under dekket. Da er det forhåpentligvis laget en inspeksjonsluke slik at du kommer til for å rengjøre sluket. Er du usikker på om du har sluk eller avløp på din balkong eller veranda, så kontakt styret i ditt boligselskap.

Pakk bort trampoliner og sikre rammeverket slik at det ikke blir tatt av vinden. En usikret trampoline kan forårsake store skader ved sterk vind. Det er gjerne et fast innslag i løpet av høsten at trampoliner er på ville veier ved storm og uvær. Sørg for at dette ikke skjer i ditt boligselskap.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.