Furnes har utdanning som jurist, men er for de fleste kjent som eiendomsutvikler hos Totalrenovering og nå sist hos Pilar Entreprenør, før tiltredelsen som eiendomssjef i BONORD. Tidligere har han også jobbet bl.a. syv år ved byutviklingsavdelingen i Tromsø kommune.

Administrerende direktør i BONORD, Kurt Figenschau, er svært fornøyd med ansettelsen av Furnes.

– I Ole Vidar har vi fått en leder med de kvalitetene som er riktige, og som sammen med våre dyktige medarbeidere, kan å nå våre mål. Han har lang og dokumentert erfaring fra prosjekt -og eiendomsutvikling, samt en juridisk kompetanse som vi synes er svært spennende. BONORD er meget fornøyd med å få han med på laget, og tror han blir en viktig ressurs for oss i forhold til de ambisjonene konsernet har innen sosial bærekraft og miljø fremover.

BONORD har en rekke større byggeprosjekter under utvikling i Hammerfest, Tromsø og Harstad.

– Vår primæroppgave er å bygge og forvalte for våre medlemmer, men vi har også et samfunnsoppdrag i å bidra til boligforsyningen generelt og for grupper som sliter med å komme inn på boligmarkedet. Dette betyr blant annet at vi må retenke tradisjonell boligbygging og tørre å satse på nye grupper, nye boligmodeller og å ha høye miljø og klimamål. Her får Ole Vidar en nøkkelrolle som ansvarlig for vår eiendomsportefølje, sier Figenschau.

Furnes ser fram til å komme i gang i den nye stillingen.

– Boligsamvirket i Norge har mer enn en million medlemmer i dag, og det er spennende å gå til en veletablert organisasjon som BONORD. De er en samfunnsaktør med store ambisjoner for de kommende årene, og jeg gleder meg stort til å være en del av laget, og å starte på arbeidet sammen med masse gode kollegaer.

Furnes tiltrer så snart det er praktisk mulig.