Den er ikke nordnorsk av opprinnelse, men den har beholdt sin voldsomme popularitet til «hverdagsfester». Kanskje ble den så populær på grunn av sin noe beskjedne størrelse og dermed relativt lave pris.

Les også: Slik baker du Islandskake

I seg selv er ikke kaka spektakulær; det er en marsipankake med aprikos og valnøtter, men den skiller seg ut ved at kaka er kuppelformet og at marsipanen er grønn. I dag finnes det mange spennende måter å farge marsipanen på, men enklest er det hvis du kjøper ferdig farget «lokk». For øvrig er det sukkerbunnen som avgjør suksessen.

Les også: Slik baker du Kvæfjordkake

 

120 gram egg (tilsvarer to store egg)

120 gram sukker

120 gram hvetemel

1 ts bakepulver

Kremfløte, aprikossyltetøy og valnøtter.

 

Sett ovnen på 160 grader. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, sikt inn mel og bakepulver og vend dette varsomt inn. Hell røra over i en smurt form på 18 cm og steik i ca 25 minutter. Del bunnen i to og skjær av et kakestykke av den øverste halvdelen. Smør over syltetøy og dryss et lite lag knuste valnøtter over den nederste bunnen før du legger over krem, som du former til. Etterpå legger du på øverste lag bunn. Denne lar seg enkelt forme som en kuppel fordi den er snittet på forhånd.

Les også: Slik baker du lefser