Annonse

Medlem og partner

Montér klar for en annerledes sommer

Hvis du lurer på hvordan koronapandemien har endret Norge på kort tid, er et besøk innom Montér et veldig bra sted å begynne.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Kristine Benjaminsen og Hans Vidar Hansen på Montér er klare med det du trenger for utendørs oppgradering i løpet av sommeren.

– Vi har helt klart merket at folk har endret seg, og foran sommersesongen har vi forberedt oss veldig godt på å håndtere disse endringene, forklarer butikkleder Hans Vidar Hansen ved Montér på Håpet i Tromsø.

Han erkjenner at verken Montér eller resten av bransjen var tilsvarende godt forberedt da «nedstengningen» av samfunnet ble iverksatt i vinter som følge av smittefaren.

– Nei, jeg tror ingen kunne være forberedt på hva konsekvensene ville bli. Hos oss opplevde vi en voldsom økning i etterspørselen, og den økningen kom litt overraskende. Folk ble jo tvunget til å tilbringe mer tid hjemme, og gledelig nok lot de seg ikke passivisere. Veldig mange begynte å utføre oppussing og forbedringsarbeid. På et tidspunkt ble det veldig vanskelig å få tak i nok mengder av en populær innendørsmaling som «Lady Wonderwall», illustrerer han.

Trendene forsterker seg

Når sommeren har ankommet, er det ikke lenger interiør og innendørsmaling som har fokus, men utearealene. Mange av trendene som ble skapt i perioden der mange av oss satt i karantene, vil bli videreført i løpet av sommeren – ikke minst ved at svært mange planlegger «hjemmeferie». Reisevirksomheten vil bli kraftig redusert, og om ikke hele ferien blir tilbrakt hjemme, vil veldig mye mer av tiden bli tilbrakt hjemme eller på hytta sammenliknet med tidligere år.

Montér, griller

 Hans Vidar Hansen demonstrerer de nye modellene av gassgriller, mye større og med langt flere funksjoner enn sine forgjengere. Og fordi mulighetene for et godt resultat er tilsvarende høyere er disse også veldig populære.

– Vi har dessuten opplevd en annen trend: Flere privatkunder utfører selve arbeidet selv. Der det tidligere var veldig vanlig å overlate arbeidet til profesjonelle, har mange privatkunder nå studert kataloger og instruksjonsvideoer før de ganske godt forberedt kommer i butikken med ønskene sine for hvordan de skal gjøre det, sier han.

For øvrig er det ikke store endringer i fokusområdene sommeren 2020 i forhold til tidligere år. Men tre stikkord peker seg likevel ut for å illustrere utviklingen:

Større.

Mer.

Bedre.

Prioriterer fritiden

Større?

– Ja, de moderne modellene for gassgriller er for eksempel helt klart mye større enn sine forgjengere, og de har selvsagt også flere funksjoner. Mulighetene for å oppnå et godt resultat med grillmaten er bedre, og dette gjør dem også veldig populære – enten de skal brukes hjemme eller på hytta, forklarer han.

Mer?

– Ja, fritiden er viktig for de fleste av oss, og det er åpenbart sånn at vi tilbringer mer tid i vårt eget utemiljø. Da gjør vi også mer ut av dette miljøet enn bare å snekre en platting. Mange supplerer med heller, levegger og beplantning. Og i tillegg er det en del ting som ofte er nødvendige suppleringer i en landsdel der ikke alltid temperaturer og værforhold spiller på lag med ønsker og planer: Terrassevarmere og terrassetak er derfor tilleggsutstyr mange betrakter som viktig – og ikke nødvendigvis bare som ren luksus, sier han.

Montér, terrasse

 Det finnes mange ulike kvaliteter og prisnivåer å velge imellom på terrassebord – fra de ganske rimelige til de vedlikeholdsfrie, illustrerer butikkleder Hans Vidar Hansen.

Bedre?

– Ja, vi ser at folk er villig til å legge penger i utearealene sine, ikke bare i form av hvor mye de kjøper, men også i kvaliteten på det de kjøper. Valg av materialer til terrasser er et godt eksempel. For noen år siden var trykkimpregnerte terrassebord ganske dominerende til dette bruket. De holder en ganske lav pris, men krever mye arbeid til vedlikehold. I dag er det veldig mange som foretrekker kompositt. Prisen ligger på 1.000 kroner per kvadratmeter, men til gjengjeld er disse vedlikeholdsfrie, forklarer han.

FAKTA

Montér

Medlemsfordel: 5 prosent bonus.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.