Annonse

Fag og forvaltning

Livet på Solsiden

André Stenanger har levd livet på Solsiden siden 2013, og ble allerede i 2014 med i styret i Solsiden borettslag. Han beskriver en trivelig lang blokk i Tromsdalen i Tromsø, med en fin miks av fine folk. Leilighetene er rundt 60 kvadrat og temmelig like, og det er gjerne litt yngre folk som bosetter seg her.

Tekst: Oddny J. Johnsen

 André Stenanger ble med med i styret i Solsiden borettslag i 2014, og kan nyte utsikten over Tromsøysundet.

Del denne saken:

■ Hva har du i koppen?
– Svart kaffe. Jeg må innrømme at det fort går 8-10 kopper om dagen. Jeg har en kontorjobb og da blir man lett litt avhengig av kaffe.

■ Hva ser du ut vinduet ditt akkurat nå?
– Jeg ser rett over til Tromsøya, omtrent rett over mot gamle Alfheim svømmehall. Det er et vakkert syn, i tillegg har jeg utsikt til skips­trafikken gjennom sundet.

■ Hvordan starter hverdagen normalt for deg? Er det rutiner du ikke klarer deg uten?
– Jeg har ingen spesielle rutiner bortsett fra å stelle seg selv, og sørge for at det er vann i skåla til Lady. Jeg må innrømme at jeg bor så nært jobb at jeg står opp litt sent.

■ Hva er godt naboskap?
– At man har en god tone, hilser når man treffes og kanskje kan snakke litt i gangene om både borettslaget og andre ting. Så er det en fint at man kan hjelpe hverandre hvis det er noe. Slik har vi det på Solsiden. Her er det lett å få hjelp om du trenger det. Vi har en egen facebookgruppe, og mange av oss er blitt venner og kan dra på kaffebesøk, et glass vin eller middager til hverandre. Vi har etter hvert fått litt mer voksne folk i bygget, men typisk for borettslaget er at det er unge folk som flytter hit. Du er privilegert når naboer blir venner og kan bruke fritida sammen, og selvsagt har ikke alle det sånn.

■ Hva setter du mest pris på ved nabolaget ditt?
– Det er dette at man stiller opp for hverandre, og at mange deltar på dugnad slik at vi får gjort de tingene vi ønsker å gjennomføre. Det fine med dugnader er at man da blir kjent med naboer på en annen måte enn kun å hilse i gangen. Så er det også greit – siden alle leilighetene har sånn høvelig lik utforming – at du lett kan spørre naboer om de har erfaringer, for eksempel hvis du skal pusse litt opp eller lurer på en teknisk ting i leiligheten.

■ Hva ville du reklamert med for å rekruttere en ung familie inn i borettslaget ditt?
– At det er veldig kort vei til skole og barnehage, og til Pyramiden kjøpesenter hvor du også finner matvarebutikk. Så er det kort vei til bussen, og gata er relativt trygg med lite trafikk.

■ Hva er det mest positive ved å være medlem av styret i et borettslag?
– At man har innflytelse på det som skjer. Her er en god del avgjørelser som styret må ta alene, og som ikke trenger vedtak fra ­generalforsamling. I tillegg er det veldig ­lærerikt. Du lærer mye både om byggtekniske ting og vedlikehold. Samtidig som man må løse spørsmål fra beboere og ellers håndtere ting man ellers aldri ville kommet borti. Alle slike nye opplevelser gir ny lærdom. Bortsett fra et lite opphold på et halvår, har jeg sittet i styret nesten siden jeg flyttet inn.

■ …og hva er det mest negative ved å sitte i styret?
– Jeg synes ikke det er så mye negativt. Det er selvsagt tøft hvis det kommer konflikter, men de fleste slike løses med fornuft. Jeg er av den typen som ikke er redd for å snakke med folk som er misfornøyde, selv om det kan være mindre komfortabelt.


■ Bør styrene i borettslag bestå av profesjonelle eller av beboere?
– Vi har vært inne på tanken om å benytte profesjonelle selv, men vi gikk bort fra det. Jeg mener det beste er om de som sitter i styret vet hvordan det er å bo her. Når du ikke har førstehånds kunnskap om hvordan ting egentlig er her, kan det være vanskelig å ta avgjørelser. Hvis ingen beboere vil stille opp har man jo ikke valg, men vi har heldigvis fortsatt ikke kommet dit.

■ Hva er dere i borettslaget ditt mest opptatt av akkurat nå?
– Vi har mange forskjellige mindre saker vi jobber med akkurat nå, og ingen store ting som skiller seg ut. Men mye smått blir til sammen nok til at det hele tiden er ting å ta tak i for styret. Vi har hatt et prosjekt med å skifte ut panel nederst i blokka, og skal skifte litt på andre deler av den også. Så planlegger vi en høstdugnad. I tillegg vet vi at det ­garantert også dukker opp nye ting utover høsten.

Les også om Slettaelva borettslag

Navn: André Stenanger

Borettslag: Solsiden borettslag

Verv: Styremedlem

Alder: 43 år

Bor sammen med: Hunden Lady

Yrke: Økonomi og administrasjonskonsulent i Karls Fisk og skalldyr

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.