■ Hva har du i kaffekoppen?

‒ Vanlig svart kaffe.

■ Hva ser du ut vinduet ditt akkurat nå?

‒ Da ser jeg på nybrygga på Fuglenes og kan ellers se hele havna i Hammerfest med all trafikk inn og ut. Har som en liten hobby går ofte inn på marinetraffic.com og følger med på hvor de ulike båtene kommer fra.

■ Hvordan starter hverdagen normalt for deg? Er det rutiner du ikke klarer deg uten?

‒ Jeg står opp altfor tidlig, mellom seks og syv. Da setter jeg meg i stua og hører jeg på Finnmarkssendinga på P1, mens jeg scroller gjennom diverse nettaviser og Facebook. Kaffe blir det først sammen med kona når hun står opp.

■ Hva er godt naboskap?

‒ At du ikke hører noe til naboene, sier Per Bjørn og ler, men med litt alvor bak. Han og kona kom flyttende nordover som pensjonister, og trives godt i Hammerfest.

‒ Jeg er egentlig finnmarking, men flytta til Østlandet i 7-årsalderen med familien. Etter å ha vært nordover nesten hvert år i ferier, har jeg hele tiden kjent på dragningen mot nord. I den verste vinteren bor vi riktignok i leiligheten vår på Kanariøyene. Det blir spesielt i år siden koronatiltakene gjør det umulig.

■ Hva setter du mest pris på ved nabolaget ditt?

‒ At det ligger fint til med god utsikt. Vi ligger egentlig ikke i selve Svalbardgata men ved innkjøringen til den. Så har vi Hammerfest sykehus og da spesielt ambulansetjenesten som nærmeste nabo. Vi er et lite borettslag med syv enheter, i all hovedsak 2-roms leiligheter. Bygningen er et tidligere snekkerverksted som ble bygd om til leiligheter.

■ Hva ville du reklamert med for å rekruttere nye beboere inn i borettslaget ditt?

‒ At her er stille og rolig og samtidig bynært. Det tar bare en halvtime å spasere inn til sentrum.

■ Hva er det mest positive ved å være medlem av styret i et borettslag?

‒ Det jeg kjenner mest på er at vi kan lene oss på BONORD. De hjelper oss med alle formaliteter.

■ …og hva er det mest negative ved å være styremedlem?

‒ For egen del mener jeg akkurat dette borettslaget egentlig for lite til å være borettslag. Jeg tror det blant annet kunne vært billigere å organisere oss annerledes. I tillegg har vi få å fordele vervene på, så de kommer jevnlig på omgang. Et sameie hadde trolig vært den beste organisasjonsformen for oss.

■ Bør styrene i borettslag bestå av profesjonelle eller av beboere?

‒ Det har jeg ikke noen formening om. Vi flytta hit i 2018 og jeg ble valgt inn som styreleder etter ei uke. Dette er første gang jeg bor i borettslag.

■ Hva er dere i borettslaget ditt mest opptatt av akkurat nå?

‒ Vedlikehold er en gjenganger også hos oss. Vi har nylig skiftet tak på grunn av råteskader. Det ble selvsagt litt dyrere enn planlagt. Man vet jo aldri hvor alvorlig slikt er før man åpner opp.

Annonse