Annonse

Aktuelt

Lanserer landemerket Larsneset

Innen slutten av året starter utbyggingen av det som vil bli et nytt landemerke i Harstad: Larsneset.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Larsneset er planlagt med 124 leiligheter og vil bli et nytt landemerke i Harstad – plassert på kaia og med perfekt utsikt over innseilinga.

Når hele utbyggingen på Larsneset er ferdig, vil Harstad ha fått over 100 toppmoderne leiligheter i varierende størrelser, et kjøpesenter med et variert tilbud av butikker og spisesteder, innendørs parkering for beboerne – og med parkanlegg på taket, der det er mulig å nyte utsikten over Vågsfjorden og innseilingen til Harstad.

Ønsker aktivt sentrum

– Dette er den fineste tomta i hele Nord-Norge – kjent som hurtigrutekaia, erklærer utbygger Sverre Utvåg i Nordic Eiendom.

En patriotisk og subjektiv betraktning? Ja, bevares, men selv ut fra objektive og kritiske kriterier scorer Larsneset høyt, som når man med «god tomt» legger inn kriterier som sol- og vindforhold. Og ikke minst begrepet sentral beliggenhet.

– Som beboer i denne prosjektet skal du kunne gjøre alle nødvendige innkjøp og i tillegg få opplevelser – uten å måtte bevege deg utendørs, sier Utvåg, uten egentlig å ville vektlegge denne kvaliteten i alt for sterk grad.

Sverre Utvåg

 Sverre Utvåg håper å bidra til å vitalisere sentrum.

Larsneset interiør

 Larsneset vil bli et topp moderne boligprosjekt, med mulig bildeling og individuelle tilpasninger for hver enkelt beboer.

– Jeg er opptatt av sentrum, og at så mange som mulig kan bidra til å skape aktiviteter her. Tidligere oppsøkte man sentrum, og man gjorde alt i sentrum. Slik er det ikke lenger. Vi tilbringer mer av tiden vår andre steder, og denne utviklingen gjelder egentlig alle byer. Jeg håper vi kan se en endring, og at byene våre kan få vitalisert sine sentrumsfunksjoner, mener han.

Planlagt i 10 år

– 35.000 kvadratmeter over seks bygg i en by som Harstad; er dette en dristig satsing?

– Ja, det er klart at det er en utbygging som innebærer risiko. Alt man skal tjene penger på, innebærer risiko, og dette er jo ikke noe unntak. Men vi er vant til risiko, og har en idé om hvordan vi skal håndtere den. Vi satser ikke alt vi har, og vi gjennomfører utbyggingen trinnvis, forklarer han.

BONORD og Nordic

 Direktørene Sverre Utvåg i Nordic Eiendom og Kurt Figenschau i BONORD utveksler «koronariktige» håndtrykk.

Larsneset kjøpesenter

 Beboerne på Larsneset vil ikke bare bo sentrumsnært; i selve komplekset vil beboerne finne et kjøpesenter med både butikker og servicefunksjoner.

Prosjektet Larsneset kan på ingen måte hevdes å være noe spontant innfall. Når byggingen starter, er det 10 år siden arbeidet begynte på skissestadiet. Og når Utvåg sammen med BONORD-direktør Kurt Figenschau kan gjennomføre et «koronariktig» håndtrykk for å illustrere samarbeidet om boligdelen, er dette en illustrasjon på hvordan prosjektet har endret seg.

– I utgangspunktet tenkte vi jo å begynne med butikkene først. Men ting endrer seg over tid, og særlig er handelen i endring, så derfor har vi «snudd oss», forteller han.

Kjemi for trygghet

At BONORD ble valgt som samarbeidspartner for utbygging av boligene, hadde særlig to grunner.

– Det første handler jo om kompetanse. Bygging handler om veldig mye mer enn byggteknikk, arkitektur og ingeniørfag, og det føles trygt å ha en samarbeidspartner som har erfaring og kompetanse på boliger som fagområde, sier han, og mener at den andre dimensjonen for samarbeid er minst like viktig.

Larsneset, hage

 Larsneset vil være urbant og sentrumsnært, men likevel vil beboerne kunne kjenne lukt av gress - med hage planlagt på taket.

– For meg og for oss er «kjemi» viktig. Vi har Nordic Eiendom har samarbeidet med BONORD tidligere, og har en trygghet for hvordan samarbeidet forløper, og dette er viktig i en prosess som kommer til å bestå av veldig mange utfordringer som må løses underveis. Da skal vi krangle en masse, og ha det artig – og ofte begge deler på samme tid. Min erfaring er at det ikke hjelper med gode og tydelige kontrakter, hvis ikke kjemien mellom dem som skal samarbeidet fungerer, erklærer han.

Les også: Beundrer utsikten fra Brovingen

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.