Annonse

Idé og inspirasjon

Kortreiste sommerminner

Mange drømmer om eksotiske feriemål, men veien til gode sommerminner kan være kortere enn du tror.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Veien til gode sommerminner kan være kortere enn du tror.

 FOTO: Rune Stoltz Bertinussen

Del denne saken:

Både Hammerfest, Harstad og Tromsø har aktive turlag som gjennom hele denne sommeren arrangerer turer og aktiviteter som passer for både store og små.

Disse aktive turlagene har gode nettsider med informasjon om hvilke turer som er planlagt, og hvem de passer for. I sommer varierer det stort. Du kan oppleve villmarken i Reisadalen, sandstrender på Senja eller på øya Loppa på helge eller ukesturer. Du kan padle ned Altaelva, eller du kan simpelthen gå kvelds- eller dagsturer sammen med andre turglade.

Sjekk ut nettsidene:

troms.dnt.no

harstad.dnt.no

hammerfest.dnt.no

Turlagene i Norge har et stort antall turisthytter fordelt i de ulike fylkene, og her overnatter barn under 14 år gratis. Barn under 16 år fisker også gratis med stang og håndsnøre. Voksne trenger fiskekort.

Her er et lite knippe sommerturer fra turlagene som det går an å bli med på:

3 topper en dag, Tromsø

7. juli inviterer  Barnas Turlag Tromsø barn fra 9-10 år og oppover sammen med forelder/­foresatte, og de yngste i DNT-ung med på topptur. Ikke bare en topp, men tre topper på en dagstur: Kjølen, Storbukttinden og Rødtinden! Oppmøte ved Skihuset på Storelva, og turen er beregnet å vare fra klokken 09.00-18.00.

28.-30. juni Helgetur til Loppa øy

Dette er en lett tur i et nydelig terreng som passer både for store og små. Overnatting i telt på Loppa-sanden eller på Lopphavet Gjestehus. Båt ut til Loppa fra både Hammerfest og Alta. Passer også for de som vil ha med vogn eller sykkel.

2.-4. august Tur til ­Sandsvika, Senja.

Telttur til Senjas største sandstrand! Oppmøte i Gryllefjord for felles båtskyss til Barbogen. Passer for barn.

10.-16. august: Villmarkseventyr ­Reisadalen/Kautokeino

Barnas Turlag Tromsø og Barnas Turlag Senja, planlegger et skikkelig villmarkseventyr – med en ukestur fra Kautokeino (Reisajavri) til Reisadalen. Det vil bli flere netter i telt mellom Reisajavri og Reisadalen, og to netter på Nedrefoss hytte. Lett viddeterreng å gå i, og dagsetapper på maks 12 kilometer. Start og slutt blir ved Saraelv i Reisadalen.

5. - 9. august, Grønn Basecamp ­Sommarøy

DNT ung – gruppene i Nord-Norge gjentar ­fjorårets suksess og inviterer deg med på en miljøvennlig basecamp på vakre Sommarøy. Sykler og offentlig transport vil bli brukt som fremkomstmidler, og maten som serveres er overskuddsmat fra lokale bedrifter og butikker. Målet er å få vise fram gode, grønne valg du kan ta med deg i hverdagen, i tillegg til å gi deg en uforglemmelig uke under midnattssola, sammen med mange andre friluftsglade ungdommer.

5.-13. august, Sørøya på langs

DNT ung Tromsø arrangerer sommerens langtur på Sørøya i Finnmark, hvor planen er å gå ca 100kilometer i variert terreng i løpat av åtte dager. Sørøya byr på fantastisk natur med fiskevann, fjell og kritthvite strender. Deltakerne bærer med seg mat og utstyr i ryggsekken, sover i telt og nyter herlige dager på tur sammen. Aldersgrense 16-23 år.

Veien til gode sommerminner kan være kortere enn du tror.

 FOTO: Rune Stoltz Bertinussen

Ti tips for en god turdag med barna!

1. Sørg for en god start! Pakk sekken i god tid, helst kvelden før.

2. Ta gjerne med noen gode venner med barn på samme alder.

3. Selg inn turideen din til barna – vær entusiastisk!

4. Ta med sunn og næringsrik mat og nok drikke.

5. Bestem dere for om målet med turen er å være ute og leke, eller om dere vil til en hytte, en fjelltopp eller et annet konkret turmål. 

6. Snakk om de positive turopplevelsene både underveis og etter turen.

7. Vær med på leken når dere er ute. Lek og samtaler i naturen skaper nærhet og god kontakt mellom barn og voksne.

8. Kle deg godt og praktisk selv også. Voksne som fryser er dårlig ­turselskap for barn.9. Husk å kle av barna hvis de blir for varme.10. La heller turen bli litt for kort enn alt for lang og ta mange pauser.(Kilde: Den norske turistforening)

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.