Annonse

Aktuelt

Kompetansebygging viktigste medisin

For ett år siden hadde Nord-Norge mangel på arbeidskraft. Det hjelper lite på dagens utfordring, ifølge regiondirektør Grete Kristoffersen i Nav.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Møt Grete Kristoffersen i podkasten «ALLMØTE», der Kristoffersen samtaler med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

– Spørsmålet er om fjorårets mangel på arbeidskraft kan fungere som en «buffer» på dagens utfordring. Svaret er et «tja» – i beste fall – men i realiteten hjelper ikke dette stort, sier hun, og mener kompetansebygging i dag fremstår som både utfordringen og løsningen.

– Jeg er ikke bekymret for de toppkvalifiserte arbeidssøkerne. Disse befinner seg på en måte fremst i køen, og finner raskt nye og spennende arbeidsoppgaver. Utfordringen er alle dem med liten eller ingen kompetanse. Det er disse som ofte får problemer med å komme inn i arbeidsmarkedet igjen etter først å ha falt utenfor, og for disse er kompetansebygging helt avgjørende, sier hun.

Hør episoden GRETE KRISTOFFERSEN

Podkast, ALLMØTE

 Møt Grete Kristoffersen i podkasten «ALLMØTE», der Kristoffersen samtaler med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

I en situasjon med full sysselsetting og mangel på arbeidskraft, var situasjonen naturlig nok en helt annen. Den gang var det mulig å få jobb, selv om man ikke oppfylte kvalifikasjonskravene, og så påtok arbeidsgiverne seg et ansvar for nødvendig kompetansebygging. I dag har arbeidsgiverne utfordringer nok med egen drift, og kan ikke forventes å ta ansvar for opplæring i tillegg.

«Utfordringen er alle dem med liten eller ingen kompetanse. Det er disse som ofte får problemer med å komme inn i arbeidsmarkedet igjen etter først å ha falt utenfor»

Grete Kristoffersen

– I Nav har vi sterkt fokus på utdanning, og tiltakene våre går dit. Vi jobber tett med fylkeskommunen, for å styrke gjennomføringsgraden i videregående skole. Jeg ser at søknadene til høyere utdanning er større enn noen gang, og det er bra, samtidig som det også er viktig at vi ikke glemmer videreutdanning – og sikrer påfyll av kompetanse blant dem som allerede befinner seg i jobb, sier hun.

Les også: Nord-Norge hardere koronarammet enn tallene viser

Les også: Flere kan bli tvunget til å flytte for å finne jobb

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.