Annonse

Idé og inspirasjon

Inviter mer ut!

Hva skal du bruke utearealene til? Nye måter å tenke uterom på, vil trekke folk mer ut, både sommer og vinter, mener landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen mener god planlegging og involvering, kan gjøre fellesareal i boligselskap til sosiale møteplasser både sommer og vinter.

 Landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen mener god planlegging og involvering, kan gjøre fellesareal i boligselskap til sosiale møteplasser både sommer og vinter.

Del denne saken:

Landskapsarkitekten jobber til daglig i Asplan Viak, og jobber profesjonelt med å planlegge bruksvennlige uterom. På fritiden forsvinner hun så snart hun har mulighet til sitt private paradis: hageparsellene i Holt Økopark som hun deler med flere hundre andre hageglade. Fra sin hageflekk her, høstet hun så sent som i november i fjor grønnkål!

– Grønnkål fryser ikke. Den står fortsatt fint nå i april, opplyser hun.

  • Selvdykningsprosjkter er populære. Her ryddes jord på Tromsøya. FOTO: ANN-KJERSTI JOHNSEN

Avklar bruksbehov

Uansett areal mener hun det aller viktigste er at de som skal bruke arealet får medvirke til å bestemme hva de skal brukes til.

Skal det brukes til aktivitet, til nytte, til sosiale formål, til stille refleksjon? Er aldersgruppen som skal trives her barn, unge, voksne eller eldre?

– Alle slike vurderinger har stor verdi når man skal planlegge uterom. Hvor er det solrikt, hvor og hvordan kan man skjerme for vind og innsyn? spør hun retorisk.

Selv har hun en forkjærlighet for å dele mulighetsrom inn i soner, som kan gis ulik bruk. Åpen aktivitetssone kontra skjermet «stillesone». Den neste oppgaven er å kartlegge hvilke beboere som skal forvalte området. Er det en ivrig dugnadsgjeng med mange ildsjeler, eller bør området vedlikeholdsmessig kunne «klare seg selv».

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.