Annonse

Aktuelt

Hemmeligheten til Harstad

Harstad har klart å holde et høyt aktivitetsnivå, til tross for at folketallet har stått tilnærmet i ro. Dette paradokset har én forklaring.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Sverre Utvåg har engasjert seg over store deler av landsdelen, og har et godt sammenlikningsgrunnlag når han vurderer Harstads særegenheter.

– Om noen spør meg hva som er Harstads særpreg, blir jeg veldig fristet til å svare at Harstad ikke har noe særpreg. Med rundt 20.000 innbyggere er Harstad en småby med alle småbyens viktige kvaliteter, som åpenhet og trygghet, forklarer eiendomsutvikler Sverre Utvåg.

Utvåg er selv harstadværing, men virksomheten hans er spredt over store deler av landsdelen, og han er derfor godt kompetent til å svare på likheter og forskjeller mellom de ulike nordnorske byene.

– Harstad har måttet klare seg uten de store, offentlige arbeidsplassene. «For egen maskin» kunne være en treffende beskrivelse for denne byen. I løpet av den siste generasjonen har Harstad mistet store arbeidsplasser, og folketallet har stått på stedet hvil. Men Harstad har heller ikke opplevd stagnasjon, påpeker han.

Hør episoden SVERRE UTVÅG

Podkast, hemmeligheten

 Møt Sverre Utvåg i podkasten «ALLMØTE», der Utvåg samtaler med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

– Hva er forklaringen på dette?

– Med ett ord? Raushet, vil jeg si. Harstad har en evne til å unne nabokommunene sine suksess og fremgang, og hvis man lykkes med noe andre steder i regionen, som for eksempel på Sortland, har folk i Harstad evnen til å glede seg over dette. Andre byer har hatt en tendens til å vokse på bekostning av sine nabokommuner, men dette har ikke Harstad gjort, og denne rausheten gir seg betalt i at Harstad er blitt et naturlig møtepunkt – og dermed en viktig handelsby, sier han.

– I seg selv er Harstad en liten by, men byen befinner seg i en stor region, med 150-200.000 innbyggere innenfor en rimelig reiseavstand. Dette gir byen ganske spennende muligheter, mener eiendomsutvikleren.

Hør episoden TROND ØVERÅS 

Hør episoden GRETE KRISTOFFERSEN

Hemmeligheten, 2

 Kurt Figenschau og Sverre Utvåg i samtale.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.