Annonse

Fag og forvaltning

Grilling, gass og brannvern

Grillsesongen er igang her for mange av oss, og det kan være lurt å repetere de grunnleggende reglene ved bruk av grill på balkonger og verandaer.

Tekst: Stein Furulund

Grillmat er sommer for de fleste av oss. Her er noen enkle kjøreregler unngår du skade.

 Grillmat er sommer for de fleste av oss. Her er noen enkle kjøreregler unngår du skade.

Del denne saken:

Grunnleggende er at grillen skal stå trygt og stødig, og med god avstand til brennbart materiale.

Det er også viktig å alltid ha en bøtte vann eller en hageslange med påsatt vann i nærheten av grillen. Dette er i tillegg viktig med tanke på personskade (brannskade).

• Barn skal aldri være alene eller leke i nærheten av en tent grill

• Bruk ikke flagrende eller løstsittende tøy under grilling• Bruk aldri tennvæske på varm grill• Hold grillen under oppsyn så lenge den er varm• Asken skal være kald før den tømmes på et sikkert sted.

Fukt gjerne godt med vannViktige forhold med gassgrill:Les bruksanvisningen nøye for grillen og følg instruksjonene.

Sjekk med jevne mellomrom slange og kobling for å unngå lekkasje. Bøy på slangen, vises små sprekker i overflaten i materialet, MÅ slangen byttes ut. En god regel er å bytte slange, og gjerne regulator minst hvert annet år. Ikke oppbevar gassflasken helt inntil grillen under bruk.

Annonse

 

Oppbevaring av gass:

Gassflasken må ikke oppbevares i kjeller eller på loft. Gassen er tyngre enn luft, og vil kunne legge seg på kjellergulvet, eller sive ned fra loftet og forårsake eksplosjonsfare. Kjenner du gasslukt og mistenker lekkasje, steng av ventilen på flasken. Flytt flasken til et sikkert sted, hvis mulig, og fjerne alle tennkilder som levende lys, stråleovner osv. Kontakt brannvesenet.Grilling på balkong og veranda:På balkong og veranda er elektrisk grill det tryggeste.

Sørg for god avstand til brennbart materiale, og hold grillen under oppsikt hele tiden mens den er varm. Pass på at røyk fra grillen ikke sjenerer naboer. ­Boligselskapet ditt kan ha egne regler for ­grilling som må følges. De fleste boligselskap har forbud mot bruk av kullgrill, mens en del tillater bruk av gassgrill, i tillegg til elektrisk grill. Sjekk boligselskapets ordensregler eller snakk med noen i styret dersom du er i tvil!

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.