Annonse

Idé og inspirasjon

Gjenreisningsmuseet i Hammerfest

Har du tid til overs i Hammerfest, bør du unne deg et besøk på Gjenreisningsmuseet

Tekst: BONORD

Del denne saken:

 Gjenreisningsmuseet ligger sentralt i Hammerfest. (Foto: Ziggi Wantuch, Hammerfest Turist AS)

HVA

Hvis du har tid til overs i Hammerfest, bør du unne deg et besøk på Gjenreisningsmuseet. Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms har nasjonalt ansvar for samlingene som dokumenterer konsekvensene av tvangsevakueringen høsten 1944, og den påfølgende gjenreisningen av landsdelen.

HVORFOR

Tvangsevakueringen – eller deporteringen, som er en mer presis beskrivelse – og den brutale nedbrenningen av all bebyggelse, er blant de mest dramatiske begivenhetene fra den andre verdenskrigen. Sannsynligvis har disse begivenhetene likevel ikke har fått sin fortjente oppmerksomhet i den nasjonale bevisstheten. Derfor bør alle som har mulighet, besøke disse utstillingene, særlig i år – når Norge feirer 75-årsjubileet for frigjøringen.

HVOR

Museet ligger lett tilgjengelig, i Kirkegata, midt i Hammerfest sentrum.

HVORDAN

Museets utstillinger dokumenterer ikke bare dramatikken i forbindelse med nedbrenningen, men viser også gjenreisningsarkitekturen etter krigen, samt førkrigsbebyggelsen.

NÅR

Museet er i hovedregel åpent og tilgjengelig hele året, og har siden midten av mai også begynt å åpne opp igjen etter korona-nedstegningen.

 

Se det store bildet fra Trondenes historiske senter

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.