Annonse

Aktuelt

Gigantrenovering på Skattøra

For en husleieøkning på rundt en tusenlapp i måneden, får de 144 leilighetene i Skattøra borettslag en total utvendig «makeover». Totalt koster herligheten i underkant av 120 millioner kroner.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

 Prosjektleder Rune Wara i BONORD og styreleder Kjell Indahl Hansen i Skattøra borettslag leder den ekstreme oppussingen av borettslaget. (Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN).

‒ Noe av slitasjen gjorde at behovet for oppgradering begynte å bli helt prekært, sier styreleder Kjell Indahl Hansen. 65 andelseiere var representert på den ekstraordinære generalforsamlingen som enstemmig vedtok å ta opp lån på 96 millioner kroner. Det øvrige finansierer borettslaget gjennom oppspart egenkapital og et tilskudd fra Enova på 8,5 millioner kroner.

Byggeperiode: 2 år

Drøye to år fra nå skal ny fasade, nytt tak, nye vinduer, nye dører og vinduer, nye plattinger, nye gjerder og nye skillevegger være på plass. I tillegg får de nytt terrassedekke og de 72 3-roms leilighetene får utvidet balkong. I tillegg blir det større tak over inngangspartiene.

‒ Dette er blant de tre største renoveringsprosjektene BONORD noensinne har gjort, og det er godt sammenlignbart både i størrelse og utseende med det vi holder på med i Krokelva borettslag i Kroken, sier prosjektleder Rune Wara i BONORD, som bistår borettslaget med byggeledelse og alt av oppfølging rundt hele prosjektet.

 Prosjektleder Rune Wara

«Dette er blant de tre største renoveringsprosjektene BONORD noensinne har gjort»

Prosjektleder Rune Wara.

Arbeidene er i gang og hovedentreprenør er Econor som hadde det billigste tilbudet på jobben. Takene gjøres av entreprenør Svein M. Jentoft AS. Oppgraderingen gjøres blokk for blokk, slik at hver enkelt husstand i praksis må leve med byggearbeidene mellom to og fire måneder.

‒ De skal ikke innomhus for annet enn skifte av vinduer. Jeg håper alt kommer til å gå greit. Sikkerheten skal være godt ivaretatt gjennom hele byggeperioden, og det er en spent forventning blant beboerne nå, kommenterer styrelederen.

Tester nye materialer

Prosjektet vil også teste ut helt nye byggematerialer i forbindelse med etterisoleringen.

– For eksempel vil Glava utvikle et nytt produkt gjennom dette prosjektet, som en direkte følge av støtten vi får fra Enova, sier Rune Wara.

Skattøra borettslag ble etablert i 1982 og har ikke foretatt seg mye med bygningene siden det sto ferdig. Laget har 22 2-roms, 72 3-roms og 50 4-roms leiligheter og består av beboere i alle aldre.

 For en prislapp på rundt 120 millioner kroner får borettslaget blant annet ny fasade og nye tak. (Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN).

‒ Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra. Vi skal også få fikset opp utearealene, sier Indahl Hansen som har bodd i borettslaget siden det var nytt. Styret, med styrelederen i spissen, har jobbet de siste ti årene med å få til en oppgradering, og endelig starter altså den nye tidsregningen for Skattøra.

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.