Annonse

Medlem og partner

Ga utearealene “På første rad” nytt liv

Borettslaget «På første rad» på Strandkanten i Tromsø har gjennomført en særdeles vellykket oppgradering av utearealet, med støtte fra BONORD teknisk.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

 Utearealene til "På første rad" trengte oppgradering - og særig tydelig var dette for lekeapparatene.

Navnet på borettslaget har dobbel bunn. For det første ligger det i nærheten av Hålogaland teater, og beboerne bor sånn sett på første rad til store kulturopplevelser. Men først og fremst indikerer navnet at blokka ligger plassert på kanten av Tromsøya, og lever med kombinasjonen spektakulær utsikt og å være blant de boligene her nord som «tar av» for vær og vind.

Både plikt og behov

– Vår blokk var innflyttingsklar i 2007, så laget er ikke veldig gammelt, men vi trengte likevel å gjøre noe med utearealet. Det hadde sterkt behov for en estetisk oppgradering. I tillegg var det lite brukt. Vi var også nødt å gjøre noe på grunn av EØS-krav angående lekeplassen, forteller styreleder Anja Norbye.

«Utearealet hadde sterkt behov for en estetisk oppgradering. I tillegg var det lite brukt.»

Styreleder Anja Norbye, "På første rad".

I tillegg innså styremedlemmene at mulighetene for å vedlikeholde arealene var begrenset, slik at det som skulle velges av nye løsninger burde være tilnærmet vedlikeholdsfrie. Etter å ha vært på styrekonferanse i 2018 og blitt litt inspirert av hva en landskapsarkitekt kom med av tips med tanke på klima, tok styret behovene og ønskene opp med generalforsamlingen og fikk vedtak om å oppgradere.

– Vi tok kontakt med BONORD og fikk veldig god hjelp fra Stein Furulund som har vært vår prosjektleder. Han hjalp oss med anbudsprosessen og hva vi kunne få ut av budsjettet vi hadde, forklarer Norbye.

Annonse

Tilpasses i etterkant

Valget falt på entreprenøren Cada som har spesialisert seg på å hente inn nødvendig kompetanse og kapasitet fra ulike lokale underentreprenører.

– Vi består i praksis mange små leverandører som samarbeider om oppdrag i ulike størrelse, forteller eier og daglig leder Bjørn Lyng i Cada.

– De kunne levere både forslag til hvordan det skulle bli seende ut, pluss at de har lovet å gjøre tilpasninger i etterkant. Det handler om å tilpasse litt hvor møblene står, justering av levegger og liknende etter at vi har fått erfart området i bruk. Dette var vesentlig for at vi valgte dem, og vi er kjempefornøyde, sier Norbye.

 Utearealet ved borettslaget "På første rad" var preget av villniss og rot, men er i dag rent og stilfullt.

– Når vi går inn ser vi først på hva kunden har fra før av, gjør så en liten kartlegging av hvem som bor i borettslaget for å se om det er stor forskjell på aldergrupper, og lager så noen forslag til løsninger, forklarer Lyng.

Når det gjelder tilpasninger etter at prosjektet er ferdig levert er Lyng tydelig:

– Vi synes dette er naturlig å gjøre. Det er viktig å erfare om møblene passer inn og har nok le for vinden. Vi ønsker egentlig uansett å gå i dialog og finne løsning på eventuelle utfordringer i ettertid. Vi ønsker at kunden skal sitte igjen med følelsen av at dette var vel anvendte penger, sier han

Viktig «mellommann»

Både styrelederen og entreprenøren skryter uoppfordret av prosjektleder Stein Furulund i BONORD og det engasjementet han har vist.

– Det å bruke BONORD som prosjektleder har vært veldig trygt og enkelt, sier Anja Norbye. Bjørn Lyng i Cada er like begeistret.

«Det er viktig å erfare om møblene passer inn og har nok le for vinden. Vi ønsker egentlig uansett å gå i dialog og finne løsning på eventuelle utfordringer.»

Entreprenør Bjørn Lyng, Cada.

– Helt klart har det vært en fordel for oss også å ha en prosjektleder i BONORD som er så oppegående og løsningsorientert, sier han.

I alt er det 51 leiligheter i borettslaget. Her bor noen barn, men før oppgraderingen var lekeplassen lite brukt. I tillegg til utemøbler ved lekeplassen, er det også kommet nye utemøbler og levegger i glass på en takterrasse i håp om at den sure balsfjordvinden stenges ute og sola slipper ordentlig til. På grunn av jevn tilførsel av sjøsprøyt og vind har møblene en atmosfære som gjør at de får kjørt seg. Cada har derfor anbefalt møbler i tre av MøreRoyal.

Utemøbler.

 Utemøblene inviterer til hyppig bruk.

– Ambisjonen vår var å skape et enda bedre nabolag. Vi har et veldig lite uteareal, og blokka vår ligger ekstremt værhardt til. Så ambisjonen var å utnytte det lille vi har på best mulig måte, sier Norbye.

Det nye utearealet sto ferdig sist høst og er nå dekket av snø, men etter hvert som vårsola tiner det fram vil beboerne få teste ut hvordan det nå går an å nyte utendørslivet hjemme.

 

Les om Krokelvas eventyrlige oppgradering

 

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.