Annonse

Idé og inspirasjon

Forelsket i utsikta

Forelskelsen gnistrer fortsatt mellom paret som har vært samboere i snart 45 år. I 1984 kjøpte de selve framtidsdrømmen i Vardøveien 7c.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

 Ellen og Leif var 18 og 23 år da de ble sammen, og kan se tilbake på et langt og innholdsrikt liv i rekkehusleiligheten på Fuglenes, som de jobbet ekstra hardt for å få. Her er de i 1984. ...og her er paret i nyopusset leilighet i 2021.

– Jeg visste leiligheta var til salgs, og da jeg kom hit var hun som eide leiligheta på vei for å ringe inn til det som da het ByBo her i Hammerfest for å akseptere et bud på 130.000 kroner. Jeg spurte om ikke jeg også kunne få se på den. Det fikk jeg. Da jeg kom inn her og så utsikta sa jeg med en gang: Jeg byr 170.000 kroner! Så da fikk vi den, selv om vi ikke hadde noe ansiennitet i boligbyggelaget, forteller Leif Røe Jensen (68) mens han titter fornøyd bort på sitt hjertes utkårede, Ellen Hansen (62), der hun sitter i sofaen. Han var 23 og hun var 18 da de ble sammen.

Litt etter litt

– Selve leiligheten var nok ikke verdt så mye. Den var fryktelig slitt og trengte totalrenovering. Det så egentlig ikke ut her. Det var hull i gulvbelegget, det oransje kjøkkenet var fryktelig stygt og i hele huset fantes det bare én vannkran som virket – den med kaldt vann på det knøttlille badet nede. Men så kunne jeg litt rørleggerting, jeg da, fortsetter Leif. Så litt etter litt fikk de fiksa opp på ting. Han jobba på slippen da de ble sammen, og har vært mekaniker og reparatør i både sykehus og kommune opp gjennom.

Men litt etter litt var stikkordene. Det tok sine år før paret gradvis fikk gjort leiligheten slik de hadde lyst å ha den.

– Du vet det var en helt annen tenkning da. Unge som kjøper leilighet i dag vil at alt skal se perfekt ut fra dag én. Vi måtte ta opp-pussingen litt etter litt når vi fikk råd, forteller Ellen. Derfor bodde de lenge med det oransje kjøkkenet, og skjulte hullene i gulvbelegget med matter. Da hele huset var pusset opp og hadde blitt akkurat slik de ville ha det, var det blitt 1996. 12 år tok det altså før de følte at de hadde alt på plass. Da hadde de i mellomtiden også bygd seg hytte. Og så har de i løpet av 2020 gjort en ny totalrenovering av leiligheten.

– Denne gangen leide vi folk til alt. Første gangen gjorde vi alt selv.

 Noe av det første de gjorde var å fjerne veggen for å få bedre plass til kjøkkenbord, men det tok flere år før de tok seg råd til å bytte ut det oransje kjøkkenet. 1 2020 ble kjøkkeninnredningen byttet for andre gang. Her er også paret ved kjøkkenbordet i dag.

Fra foreldre til besteforeldre

I 1986, 10 år etter at de hadde blitt kjærester, kom det første barnet. Ove bor i dag i Alta og har to små jenter; ei på to og et halvt år og ei på 10 måneder. I 1991 kom Kari til verden. Hun har blitt i Hammerfest og bor i dag i et borettslag i Setergamdalen. Hun har en datter på fem og et halvt og en sønn på tre år.

– Vi simpelthen elsker å være besteforeldre! Det er det beste i verden! Jeg kan godt finne på å kjøre meg en dagstur til Alta bare for å få være sammen med dem litt. Og de vi har her i Hammerfest, de kan komme så ofte de vil både på besøk og overnatting, stråler Ellen. Hun er utdannet logoped og jobber i dag i PPT, men da leiligheta ble kjøpt var hun førskolelærer i kommunen.

– Det var viktig, for akkurat da vi skulle kjøpe så var det frislipp på borettslagsleiligheter og kommuneansatte hadde fortrinnsrett til å få kjøpe. Vi var ikke medlem i boligbyggelaget og hadde null ansiennitet. Jeg husker at jeg meldte meg inn den ene uka og la inn bud her uka etter, forteller Leif.

Lagret vegg i kjelleren

En annen klausul som fulgte leilligheta var at den skulle tilbakeføres til opprinnelig stand når den skulle selges igjen.

– Vi fjerna veggen her som noe av det første vi gjorde, for å åpne opp til spiseplass på det trange kjøkkenet. Dessuten ville vi ha det slik at ungene kunne løper rundt og rundt i en sirkel mellom stue og kjøkken, forteller de to engasjert og litt i munnen på hverandre når de viser fram det nyoppussede kjøkkenet.

– Den veggen hadde vi stående i kjelleren i flere år før vi sa til oss selv at her blir vi aldri å selge, så den hiver vi. Men etter regelverket den gang skulle altså veggen bli satt inn igjen når boligen skulle selges, forteller Leif.

 Ellen elsker barn og jobben som bestemor er hittil den fineste hun har hatt. Her foran det lokale kunstgalleriet i trappoppgangen hvor barn og barnebarn og Jacob Weidemann har sine kunstverk hengende.

Utfordringer for små og store

I dag er det barnebarna som løper rundt og rundt mellom stue og kjøkken, og som utforsker den vesle trappa ned til halvetasjen hvor det er inngang. Hun på 10 måneder klatrer entusiastisk opp trappetrinnene, og snur rompa til for å skli seg ned igjen.

– De lærer så utrolig fort og kan så mye så tidlig! Jeg la ikke merke til det da mine egne vokste opp, det er det som er lykken med det å være bestemor. Å ha tid til å observere sånt, smiler Ellen.

– Ove hadde en liten rød og blå gåbil som han kunne sitte på. Så da han var litt større fikk han skikkelig fart på den og råkjørte selvsagt så fort han klarte, rundt og rundt her mellom stue og kjøkken. En dag kjørte han rett og slett utfor og ned de fem trappetrinnene og havna i veggen der nede. Heldigvis gikk det bra, sier Leif og ler av historien.

Rekkehuset som rommer hele denne familielykken består av tre halvetasjer bygget i den bratte lia på Fuglenes, pluss kjeller. Her er tre soverom, og her er utgang til hagen gjennom hovedsoverommet nede. De forteller at romløsningene i de i alt 12 rekkehusleilighetene tilhørende Vardøveien borettslag nå er ulike. Gjennom årene har de fleste beboerne på ulikt vis satt særpreg på sine 96 kvadratmeter.

 Ellen på kjøkkenet i 1988 sammen med sønnen Ove og en liten en som er på besøk. Datteren Kari ble født i 1991.

Trygt og barnevennlig

Området ligger i gangavstand til barneskolen, sykehuset og faktisk også til flyplassen, og har alltid kjentes trygt og barnevennlig, kanskje bortsett fra elva. Elva har vært trusselen helt fram til den ble lagt i rør.

Utenfor stuevinduet har de full oversikt over snarveien og akebakken som fortsatt er like populær den dag i dag. Mens BOLYST er på besøk trasker og sklir en hel liten flokk med barn ned bakken.

Nedenfor stuevinduene har leilighetene også hver sin lille hageflekk, hvor det er fint å sitte om sommeren.

 Ellen og Leif la umiddelbart 40.000 kroner ekstra på bordet for å sikre seg utsikt fra Fuglenes. 170.000 ga paret i 1984 for det som siden har vært hjemme.

Sørøya-paradiset

Leif er fra Indrefjord. Ellen kom flyttende fra Sørøya til Fuglenes sammen med hele familien, da hun skulle begynne på skolen.

– Foreldrene mine ville ikke at jeg skulle bo på internat her i Hammerfest, som var alternativet siden skolen på Sørøya ble lagt ned.

Så lenge hun kan huske har Sørøya og Hammerfest vært selve paradiset. Kun i ett år har paret prøvd å bo et annet sted, da de flyttet til Bergen med ungene mens Ellen tok utdanning til logoped.

– Jeg pleier å si at jeg kan bo hvor som helst i verden, bare jeg får sett Håja fra den rette sida, smiler hun.

Når været tillater det, kjører de egen båt ut dit hvor de begynte å bygge hytte det året Ove ble født.

– Vi er på hytta så ofte vi kan, gjerne hver eneste helg om mulig.

Likevel har de også mange helger med langt mindre komfort. Ellen er ivrig svømmer – også i havet – og har vært aktivt med i svømmeklubben HLSK i 30 år. Leif har fulgt opp fotballen med ungene. – Jeg tror vi har sovet på absolutt alle gymsalgulv i hele Finnmark, flirer Leif, som ofte har kjørt rundt med minibuss og henger i helgene for å frakte laget til og fra seriekamper og turneringer.

– Så det har ikke BARE vært hytta!

– Hva er hemmeligheten da? For å holde ut sammen så lenge?

Ellen smiler og ser kjærlig på livsledsageren sin.

– Det er å kunne bryte ut i dans når man minst venter det. Ikke sant! Leif. Det er viktig, sier hun.

– Ja, og så det å aldri slutte å gi komplimenter til hverandre! Der har du hemmeligheten, smiler han tilbake.

VARDØVEIEN BORETTSLAG

Vardøveien ble bygget i 1968 og består av rekkehusleiligheter. I 1984 kjøpte samboerparet boligen for 170.000 selv om de da normalt gikk for rundt 130.000. I dag er den trolig verdt 3,5 millioner kroner, og er inkludert garasje.

 Fasaden har ikke endret seg nevneverdig i løpet av alle disse årene.

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.