Annonse

Aktuelt

Flere kan bli tvunget til å flytte for å finne jobb

Regiondirektør Grete Kristoffersen i Nav mener vi bør forberede oss på at arbeidsledigheten kan vare lenge – og at noen må flytte for å finne jobb.

Tekst: Skjalg Andreassen

Del denne saken:

 Møt Grete Kristoffersen i podkasten «ALLMØTE», der Kristoffersen samtaler med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

– Jeg skulle gjerne vært optimist, men jeg tror faktisk at arbeidsledigheten kan komme til å vare. For mange bransjer vil det ta tid før de er tilbake i tilnærmet normalt gjenge, men ikke alle vil klare å komme tilbake til samme nivå som før pandemien inntraff, og noen vil dessverre ikke klare å komme tilbake i det hele tatt, sier hun.

For mange enkeltpersoner betyr dette at permittering kan bli til oppsigelse, og at veien tilbake til å finne jobb kan bli lang.

Hør episoden GRETE KRISTOFFERSEN

Podkast, arbeidsledighet

 Møt Grete Kristoffersen i podkasten «ALLMØTE», der Kristoffersen samtaler med BONORD-direktør Kurt Figenschau.

– Betyr det at folk må være forberedt på å flytte på seg for å finne arbeid?

– Ja! «Mobilitet», som vi kaller det, vil være nødvendig for at hver enkelt unngår langtidsledighet, og særlig for unge under 30 år vil det være viktig å flytte på seg for å unngå huller i egen CV. Dette skaper nye flyttestrømmer og får konsekvenser for innbyggertallene i ulike kommuner, sier hun.

«Mobilitet, som vi kaller det, vil være nødvendig for at hver enkelt unngår langtidsledighet, og særlig for unge under 30 år vil det være viktig å flytte på seg for å unngå huller i egen CV»

Grete Kristoffersen

Nav-direktøren har merket seg noen skiller som er i ferd med å etablere seg – både i forskjellen på dem som er preget av en grunnleggende helsefrykt, og dem som kanskje ikke har tatt inn over seg alvoret pandemiens konsekvenser innebærer – og forskjellen mellom dem i privat sektor som frykter for jobbene sine, og dem i offentlig sektor som først og fremst har merket pandemien ved at de har vært tvunget til å jobbe fra hjemmekontor.

– Det er veldig interessant å følge denne debatten, også som noe mer enn en mulig konflikt mellom ansatte i privat- og offentlig sektor. For det første handler jo dette om hvor stor evne vi har til å forstå hverandres utfordringer. Men enda viktigere er det at denne debatten gir oss en pekepinn om hvordan vi best opptrer for å komme ut av denne krisen på best mulig måte, sier hun.

«Det er samtidig minst like viktig at hver enkelt av oss – som forbrukere – benytter de tilbudene vi gis. Hvis vi isolerer oss i våre egne hjem og ikke tør å gå ut, risikerer vi at krisen varer enda lengre»

Grete Kristoffersen

Flere har benyttet begrepet «dugnad» om innsatsen som kreves av alle aktører i samfunnet, for at hjulene holdes i gang, og at konsekvensene blir så lite omfattende som mulig.

– Bedriftenes viktigste dugnadsinnsats består jo i å holde på sine medarbeidere. Jeg synes varehandelen har vært beundringsverdig modige, og i liten grad har gått til permitteringer. Dette har vært viktig. Men det er samtidig minst like viktig at hver enkelt av oss – som forbrukere – benytter de tilbudene vi gis. Hvis vi isolerer oss i våre egne hjem og ikke tør å gå ut, risikerer vi at krisen varer enda lengre, og at det tar enda mer tid før arbeidsmarkedet normaliserer seg, sier hun.

 

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.