Det aller beste er selvsagt å bruke selvplukkede bær, i sesong, men de fleste av oss har i dag tilgang på bær gjennom hele året. Det eneste du trenger i tillegg, er en god vaniljesaus, som du veldig enkelt kan lage selv.

Det du trenger:

2,5 dl fløte

2,5 dl melk

½-1 vaniljestang

95 gr sukker

5 eggeplommer

Skrap frøene ut av vaniljestanga, og hell melk og fløte i ei gryte sammen med vaniljestanga. Deretter heller du sukkeret i, og det hele blandes godt under oppvarming. Ha fem eggeplommer i en bolle, og bland disse godt. Deretter heller du melkeblandingen over i bollen med eggeplommene, og visper det hele i hop. Hell deretter blandingen tilbake i gryta. Visp blandingen mens det varmes opp, men sørg for at det ikke koker. Til slutt siles sausen over i en serveringsskål.

Anrett bær på fat eller i skål. Du velger selvsagt de bærene du liker best, men prøv å gjøre dette til en fargeopplevelse like mye som en smaksopplevelse.

Bengt-Gøran Thorbjørnsen