Fag og forvaltning

Planlegger 50-årsfest

Blåkollen borettslag, som ligger øverst og lengst nord i Kroken i Tromsø, fyller 50 år i år. I de 170 leilighetene som består av både blokker og rekkehus, er det et yrende liv av store og små.

Fag og forvaltning

Samhold gjennom felles gjesteleilighet

I sameiet Octopus i Bo i Nord i Tromsø er det 10 eierseksjoner, en hybel de leier ut i fellesskap, pluss en gjesteleilighet og et felles vaskerom. Fellesarealene gir gode muligheter for å være sosial og lage små «nabokohorter» i disse pandemitider.

Fag og forvaltning

Midt i renovering

I Myrheim I på Håpet holder de på med oppgradering av balkongene, slik at de kan nyte enda mer av den vakre utsikten mot Kvaløya. Borettslaget ble stiftet i 1968.

Fag og forvaltning

Renoverer og måler radon

I 1976 sto Harstadbotn borettslag ferdig. Her er det 34 rekkehusleiligheter, og 14 av dem ble bygget med hybler nede som kan leies ut. Per dato er ingen barnefamilier i rekkene, forteller styreleder Gunn Karin Stenhaug, men mange godt voksne beboere. Akkurat nå pågår renovering av hele borettslaget utvendig.

Fag og forvaltning

«Har sagt ja til stor renovering»

For Jan-Eirik er godt naboskap at man aksepterer hverandres forskjeller.

Fag og forvaltning

Kan man gå konkurs som styremedlem?

Avisa Nordlys hadde i sommer (22.08.20) en artikkel som hevdet at man som styremedlem i et borettslag kan risikere å bli holdt økonomisk ansvarlig for rettslige erstatningskrav, og i verste fall gå personlig konkurs. Dette er en sannhet med modifikasjoner.

Fag og forvaltning

Tilpasset, tidsriktig og tiltalende

De har fått mindre plass, men bedre plass. Ved BONORDs hovedkontor er det nå 1000 nye grunner til å glede seg til å gå på jobb!

Fag og forvaltning

Nyttige nødvendigheter før vinteren

Når det unektelig går mot mørketid, og det er på tide å forberede seg til vinter og snø.

Fag og forvaltning

Ruth skal lede storsatsning

Ruth Norstrøm, en av Tromsøs mest profilerte eiendomsmeglere gjennom de siste 20 årene, er ansatt som direktør for GARANTI Eiendomsmegling Nord-Norge. Hun skal lede BONORDs nye storsatsning på nybygg.

Fag og forvaltning

«Du får mye naboskap for pengene»

Godt naboskap for Johanne er når nabolaget føles som en utvidet familie.

Fag og forvaltning

«Litt for smått – og passe stort»

For Per-Bjørn er et godt nabolag et sted der du ikke hører så mye til naboene dine.

Fag og forvaltning

Hvordan forebygge smitte i fellesarealer?

Her kommer noen råd om hva som kan gjøres for å forebygge smitte i fellesområder. Som styre bør dere vurdere om det renholdet dere har er tilstrekkelig, eller om det bør iverksettes ekstra tiltak for å forebygge spredning av smitte.

Fag og forvaltning

Lager bærekraftstandard for eksisterende bebyggelse

70 prosent av alle kvadratmeter med bygg i Norge er boliger. Nå jobber NBBL sammen med boligselskaper, styremedlemmer, medlemmer og eksperter på feltet med å utarbeide en bærekraftstandard for eksisterende bebyggelse. En standard som vil ta hensyn til både klima, bomiljø og økonomi.

Fag og forvaltning

Ny eiendomssjef i BONORD

BONORD har ansatt Ole Vidar Furnes som eiendomssjef for boligbyggelaget.

Fag og forvaltning

Ny direktør i NBBL

Bård Folke Fredriksen (52), som er ny direktør i NBBL skulle etter planen ha gjestet BONORD i april, men reisen er utsatt på grunn av tiltakene knyttet til cororna-smitten.

Fag og forvaltning

Delingsøkonomi og Airbnb

Som aldri før er delingsøkonomi i vinden for tiden.