Medlem og partner

Få mest mulig ut av stue nummer to

Selv om tiden utendørs for det meste har bestått av snømåking i lang tid nå, er det snart klart for å nyte natt og dag ute i sola så ofte det går an. For å oppnå det er det smart å ta ting i riktig rekkefølge når du skal fornye uteplassen.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Fliser blir stadig mer populært på uteplassen, blant annet fordi det er enkelt å vedlikeholde.

 Fliser blir stadig mer populært på uteplassen, blant annet fordi det er enkelt å vedlikeholde.

Del denne saken:

Enten man bor i enebolig, rekkehus eller leilighet, er uteplassen viktig for veldig mange. En del starter bare med å bruke den der de slapp, men mange ønsker også gi den et lite løft. Den trenger minimum en grundig vask – da blir det triveligere. I alle fall på kort sikt.

Vinterens fotavtrykk
På litt lengre sikt trenger alle uteplasser vedlike-hold, og “utestua” trenger mer vedlikehold enn den innendørs. Nordnorske vintre gjør som regel et kraftig inntrykk på materialer som er ute, og utegulv er noe av det som får hardest medfart. Da er det greit å ha en liten og effektiv plan som gjør at det blir så lite arbeid og så mye kos som mulig.

Utnytt gråvær
De fleste norske terrasser er av tre, som krever et annet vedlikehold enn vegger av tre. Noen ganger trenger du bare å vaske skikkelig. Da bør du ikke bruke høytrykksspyler, fordi det blir for mye fuktighet i treverket. Det er bedre å koste bort løv og støv og så spyle med slange før du har på rengjøringsmiddel.

Husk å ikke bruke for sterk såpe om du ikke skal beise etterpå. La den virke litt, men ikke tørke helt inn. Det er best å ikke gjøre dette i stekende sol, gråvær er godt vaskevær ute. Deretter skrubber du med en kost og skyller av med vann etterpå.

Utegulv med fliser
Lite vedlikehold er en av grunnene til at stadig flere velger flis til utegulvet. I tillegg har end-ringene i byggeskikk gjort at Pål Gundersen i Modena Fliser har merket en klar økning i etter-spørselen etter uteflis:

– Det har etter hvert blitt mange moderne boli-ger i Norge, blant annet med ny-funksjonalistisk stil. I tillegg bygges det mange nye leilighetsbygg. Det har gjort sitt til at mange velger noe annet enn tre til utegulvet. Og selv om den klassiske

bruddskiferen fremdeles er populær til både enebolig og fritidsbolig velger folk oftere andre ting, for eksempel skiferflis, altså skifer som er kuttet til flisformat.

  • FIO-tracks-mud-str-20mm-outdoor, kr 949,-

Pass på fugene
Å legge flis ute er imidlertid en ganske krevende prosess. Det må være skikkelig underlag og riktig fall, ellers samler det seg vann under flisene som fryser og skader gulvet. Fuger mellom uteflis kan også være utfordrende, siden de skal tåle frost og mye slitasje. Det å oppnå 100 prosent limdekning er viktig for å få et varig flisegulv ute. I tillegg til fall og ekspansjonsfuger.

– Jeg pleier råde folk til å ta en sjekk av fugene på våren og utbedre der de har sprukket opp eller er i ferd med å få hull i seg. Det er mye enklere enn å vente til vannet trenger ned og under flisene. Husk også at høytrykkspyler skader fugene, selv om flisene tåler mye, sier Gundersen.

Nyhet til begeistring og nytelse
De siste årene har det imidlertid kommet flere gode nyheter innen uteflis som er bedre tilpasset det norske klimaet. Gundersen er spesielt begeistret for det såkalte systemgulvet. Det er enkelt å legge selv og krever minimalt vedlikehold.

– Systemgulvet legges på små føtter som hever gulvet litt over grunnen. Føttene kan j usteres helt nøyaktig. Det gjør det enklere å velge større flis enn ellers. Mange vil ha 60 ganger 60 centimeter, men vi ser også en økende etter-spørsel etter 90 ganger 90. Flisene er 2 cm tykke og plasseres enkelt på føttene og du trenger ikke fuge mellom. De kan løftes av hvis du ønsker å komme til under, for eksempel hvis du har skjult ledninger til utelys under gulvet. Siden gulvet ikke har fuger er det også veldig enkelt å vedlikeholde. Jeg har lagt gulvet selv hjemme og spyler bare over med høytrykkspyleren om våren, så er uteplassen klar til å nytes, sier Pål Gundersen i Modena Fliser.

Stemning og bærekraft rundt bordet
Når uteplassen er klar til å nytes bør det feires med å noen hyggelige stunder til bords. Nina Eik Hetland, som er stylist for Tilbords har et inspirerende tips å komme med:

– I interiørtrendene for 2019 er bærekraft og kvalitetsprodukter sentralt. Dette tankesettet tror jeg vi tar med oss når vi planlegger uteområdet også. Vi ønsker materialer som varer og ønsker å gjøre minst mulig vedlikehold. Dessuten ser vi at innerom og uterom flyter mer og mer sammen nå. Kundene våre etterspør i større grad serviser og interiørprodukter som også kan brukes ute, forteller Hetland.

Fakta:

MONTÉR

• 5 prosent bonus

MODENA FLISER

• 5 prosent bonus • 10 prosent rabatt

TILBORDS

• 5 prosent bonus

Bonus gjelder hele kjøpet, uansett hvor gode tilbud du får i butikken.
Rabatt gjelder ordinære varer.
Dra medlemskortet eller registrert bankkort i betalingsterminalen for å få bonus, og vis frem medlemskort i plast eller i medlems- appen for å få rabatt.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.