– Dette fascinerer meg veldig, og jeg er selv veldig opptatt av å kunne skape gode møteplasser der mange ulike mennesker kan treffes, sier Odd-Arne, som er styreleder i borettslaget Olsgård 3.
– Veldig mange av de innvandrerne som flytter hit, klarer helt fint på egen hånd å knytte kontakt med andre i nabolaget, men noen trenger litt hjelp. Det trenger ikke å være så mye, men vi har en tradisjon i tilknytning til generalforsamlingen vår. Når det formelle møtet er over, spiser vi sammen på La Speranza, den italienske restauranten i nabolaget vårt som betyr veldig mye for oss. Der håndhilser vi alle sammen med dem som er nye, for å legge litt bedre til rette for å kunne knytte kontakt og kjennskap, forteller han.
Det er ikke bare rollen som styreleder i borettslaget som trigger interessen hans for å skape møteplasser. Store deler av fritiden bruker han i Foreningen Norden, en organisasjon som jobber for å styrke folkelig nordisk samarbeid. Arbeidet her har gitt kontakt med en rekke andre foreninger, som den russiske foreningen, den polske foreningen, den arabiske og den afghanske – og langt på vei er leiligheten til Odd-Arne og Bjørg blitt en møteplass, slik han ønsker å skape mange av.
Les også: Trofast stabeis på Varden
Dugnad i Borettslaget Olsgård 3. – Vi har egentlig gode oppmøter på dugnadene våre, der folk i alle aldre deltar, forteller Odd-Arne.
– Her er et bilde fra da vi hadde søstrene Sima (35) og Leyla (17) Noori på besøk. De kommer fra Afghanistan, der Sima satt som medlem i parlamentet frem til hun måtte flykte. Hun utdannet seg til advokat i Iran, noe som naturligvis var kontroversielt, men i dag jobber hun som assistent i Omsorgstjenesten Sørøya. Hun har ei fantastisk historie, og lillesøstera er ikke mindre fascinerende. Hun er elev på Kongsbakken videregående skole og er engasjert i samfunnsspørsmål. Hun har meldt seg inn i AUF, snakker norsk med tromsødialekt, og hjelper søstera hvis hun skulle stå fast i enkelte ord…
Han avbryter seg selv og smiler litt.
– Jeg er ufattelig heldig som får møte så mange fantastiske mennesker, mener han.
– Dere lever veldig tett på hverandre når dere bor i et borettslag som dette?
– Jeg synes egentlig ikke det! Husk at Håpet som bydel snart er 50 år. Den gangen alt dette var nytt, fremsto det sikkert som veldig tettbygd, men i dag er det mange områder som er bygget langt tettere enn hva vi har det her, påpeker han.