Annonse

Aktuelt

Ambisiøs arvtager

Kurt Figenschau er opptatt av å bygge. Både lag, relasjoner og verdier. Den nye BONORD-direktøren opplever at alt han har jobbet for – og med – fram til nå, forenes i denne nye rollen.

Tekst: Oddny J. Johnsen

 Siden 1. juni har Kurt Figenschau hatt BONORD som arbeidsplass. Han er takknemlig for å få noen uker sammen med Svein Dalsbø i direktørjobben, før han fra 28. juni formelt tar over.

Del denne saken:

Bare så det er sagt: Den nye BONORD-direktøren investerer MYE i de lagene han bryr seg om. Enten han nå har valgt lag i forbindelse med fritid, som familie eller som jobb.

Han er særdeles stolt over det laget han nettopp har blitt en del av i Tromsø, Harstad og Hammerfest, men akkurat i dag dominerer ett av de andre lagene hans. Det er nemlig tredje dagen derpå mesterligafinalen i fotball, og kun en natt siden liverpoolsupporteren landet hjemme etter helga i Madrid. Billettene kjøpte han optimistisk lenge før laget hadde kvalifisert seg. Så er han likevel ikke verre til kar enn at han ydmykt forteller at han også var i Kiev i fjor, på finalen som endte i et surt tap. Sånn sett smaker årets opptur ekstra godt.

– Er det noe idretten har lært meg, så er det å reise seg igjen når du mislykkes. Det er viktig å lære av erfaringer, og sørge for at negative ting ikke skjer igjen.

14 sesonger med toppidrett

Lærdommen hans fra idretten er betydelig. ­Toppsjefen har nemlig også vært toppidretts­utøver. Det ble imponerende 14 sesonger som spiller på toppnivå i Tromsø Storm. Han har også spilt fotball for Tromsø IL, men måtte ta et valg mellom fotball og basket da han var 18. Det ble litt mye med to treninger fire ganger i uka.

Før han la opp som basketspiller, rakk han å bli styreleder i klubben.

– Jeg har til og med vært spillende styreleder. Det er en oppgave jeg håper ingen noen gang vil prøve igjen, flirer han.

Han kan le av det nå, men i de aller fleste sammenhenger kan det koste dyrt å gjøre seg ­erfaringer. Ved siden av toppidretten hadde han vanlig jobb, og tok master i ledelse. Han har ­dermed fått kjenne på den hårfine grensen ­mellom drift og rovdrift av seg selv.

Hjemmelaget består av tre barn og en ­samboer. Han har en datter i Tromsø som er nyslått konfirmant, en sønn i Harstad på fire, og en bonussønn i Tromsø på fire og et halvt.

– På grunn av sønnen min er jeg allerede jevnlig innom Harstad, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Hammerfest. Jeg er kjent med å lede avdelinger som har geografisk avstand, men er opptatt av å dyrke at vi i BONORD er vi. Ikke dem i Tromsø, Harstad eller Hammerfest. Vi står sammen om merkevaren vår og de verdiene vi skal få til å vokse.

 Den nye BONORD-direktørens oppvekst har blant annet foregått i borettslag. Her sykler han i gatene på Stakkevollan.I en alder av fem, ble Kurt Figenschau fotballspiller. Da han ble 12 ble han introdusert for basketball, hvor han etter hvert gjorde karriere. Toppsjefen har vært toppidrettsutøver for Tromsø Storm i 14 år.

Storfamilien

Så langt i sin karriere har Figenschau touchet innom alle fagområder BONORD favner om. CV’en hans inneholder blant annet en seks år lang periode som banksjef i Danske Bank i Tromsø og nominasjon som årets ledertalent i 2009. Mens han ledet dette kontoret forbedret de økonomiske resultatene seg, og medarbeider­tilfredsheten økte fra 65 til 84 prosent.

Dermed er vi tilbake på dette med lag­bygging, som Figenschau ser på som sentralt. Han ønsker å legge til rette for at alle får brukt seg selv på best mulig måte. I BONORD føler han at han kommer inn i et enda større lag enn de folkene han rent praktisk skal lede i det ­daglige. En ting er hele medlemsmassen og alle ­tilsluttede boligselskap som betror sine verdier til de BONORD-ansattes kompetanse. Men han er særdeles bevisst alle «søsken» her til lands. Både Storbysamarbeidet, og NBBL.

– Vi forvalter en av de største verdiene i folks liv: Boligen deres. Vi skal ivareta den verdien godt, samtidig som vi skal investere slik at flere får komme inn på boligmarkedet.

Han var selv bare 21 år da han fikk overdratt bestemorens BONORD-medlemskap slik at han fikk kjøpe seg sin aller første leilighet i Tromsø. Iet prosjekt beregnet på unge etablerere mellom 18 og 35.

Vil bygge alternativt

– BONORD er en utrolig viktig merkevare for Nord-Norge, og vi er en viktig aktør for de som ikke kan komme inn på boligmarkedet på vanlig måte. Det spennende med det gode arbeidet som er gjort fram til nå, er at vi har fått god økonomi. Det er viktig å berømme jobben som Svein Dalsbø har gjort fra han kom inn i boligbyggelaget i 2002. Den gang da var ikke økonomien mye å skryte av. Gjennom sine 17 år i lederstolen har han bygget opp en solid organisasjon med dyktige fagfolk, og en økonomi i selskapet som er meget solid. Å overta stafettpinnen fra Svein er en hyggelig oppgave og gir verdier og noe å bygge videre på. BONORD har nå en sterk posisjon, hvilket betyr at vi både skal både bygge boliger vi kan være stolt over, og sørge for å få avkastning slik at vi kan reinvestere.

– Vi i BONORD skal være et springbrett på denne måten. Det er vår rolle. Laget er godt rigga for å tenke så bredt som markedet forventer at vi skal gjøre. Min største motivasjon i denne jobben er at jeg føler at vi har mye å bidra med.

Ulike byer har ulike behov for boliger, men nær sagt alle har førstegangskjøpere som kommer inn på boligmarkedet med høy studiegjeld og uten egenkapital.

– TOBB i Trondheim har laget et godt system: leie for å eie. Dette bør være interessant også for oss. Vi skal være en medlemsorganisasjon fra vugge til grav, og favne om alle alders­grupper. For eksempel bør vi tilby muligheter for at våre medlemmer kan flytte på seg når behovene endres, uten at de trenger å bytte bydel. Vi har hele tiden en syklus som vi må tenke strategisk på når vi skal velge nye boligprosjekt.

Kurt Figenschau

 Kurt Figenschau, administrerende direktør i BONORD

Ute etter dialog

Han mener det vil være veldig interessant for BONORD å snakke med kommunene i de ulike byene om prosjekter som kan være av verdi for begge parter, enten det nå er snakk om omsorgsboliger eller andre tilpassede boliger.

– Min ambisjon er å få Tromsø kommune med på en «best practise»-case, hvor vi kan gjøre særtilpasninger. Mange politikere sitter nok med inntrykk av at vi har boligoverskudd i Tromsø nå, men vi har fortsatt for lite ferdigstilte boliger per år.

Han er også interessert i samarbeid med eiendomsutviklere og andre aktører som kan bidra til å få på plass nye, trygge boliger.

– Borettslagsmodellen fikk seg en ripe i lakken her i Tromsø med konkursene på Tomasjordnes for noen år siden. BONORD var ikke involvert, men har i ettertid likevel etablert en rekke trygghets- og sikringsordninger som garanterer at slikt ikke skal kunne skje i lag som vi etablerer. Selv om det ikke er noen trøst for de som tapte pengene sine, har man nasjonalt tatt lærdom av erfaringen, forsikrer han.

Vil gjøre en forskjell

Selv har han til nå hatt 41 år med læring. ­Borettslag stiftet han første gang bekjentskap med allerede som to-åring, og i 1982 flyttet ­familien inn i det da nybygde borettslaget på Utsikten.

– Mamma var sykepleier og jobbet på ­sykehuset. De leilighetene vi bodde i på denne tiden fikk hun leie gjennom jobben, forteller han.

Senere bygget mora enebolig. Han husker hvordan han som seksåring var med som ­arbeidskar i tomta og bar stein.

– Mamma hadde to jobber for å få råd til å bygge hus. Jeg husker at vi sparte i flere måneder for å få råd til en ny trillebår. Det var knagert, men vi fikk det til.

Slik lærte han tidlig at det er nødvendig med hardt arbeid og målrettet innsats for å oppnå store mål. Akkurat det han planlegger å by på når han den 28. juni inntar hjørnekontoret i BONORD.

– Det vi ønsker oss vil ta tid, men vi kan få det til. Jeg er evig optimist, sier Kurt Figenschau.Billedtekster:

Siden 1. juni har Kurt Figenschau hatt BONORD som arbeidsplass. Han er takknemlig for å få noen uker sammen med Svein Dalsbø i direktør­jobben, før han fra 28. juni formelt tar over.

Den nye BONORD-direktørens oppvekst har blant annet foregått i borettslag. Her sykler han i gatene på Stakkevollan.I en alder av fem, ble Kurt Figenschau fotball­spiller. Da han ble 12 ble han introdusert for basketball, hvor han etter hvert gjorde karriere. Toppsjefen har vært toppidrettsutøver for Tromsø Storm i 14 år. Her hjemme i sofaen anno tidlig 80-tall og i leiligheten han bor i nå. Forøvrig forvaltet av BONORD.

Fakta:

NAVN: Kurt Figenschau

ALDER: 41

STILLING: Administrerende direktør i BONORD

SIVILSTAND: Samboer, tre barn

Arbeidserfaring: Remax, Privatmegleren, Danske Bank, Norsk Boligutvikling, Alf Brekken og Sønner AS.

HOBBY: Alle former for fysisk aktivitet, inkludert for eksempel sykling, bowling og golf. Bruker også en del tid på å følge engelsk fotball.

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.