Annonse

Aktuelt

42 prosent av Larsneset solgt

17 av 41 leiligheter på Byhagen Larsneset er allerede solgt, og i alt 40 har meldt forkjøpsrett på boligprosjektet. Nå kan byggingen i Harstad følges på nett minutt for minutt. Og leilighetskjøperne kan allerede nyte utsikten fra sin veranda.

Tekst: Oddny J. Johnsen

Del denne saken:

 Byhagen Larsneset er populær i Harstad og på de første salgsukene ble 42 prosent av lelilighetene solgt.

– Det har vært en helt fantastisk interesse for Byhagen Larsneset, sier en fornøyd Bjørn Mathisen, regiondirektør ved BONORD Harstad. Over 90 meldte seg interessert, 40 meldte inn forkjøpsrett og til nå er 17 av 41 leiligheter allerede solgt.

– Så er det en del potensielle kjøpere som vi vet jobber med finansiering. Til nå er det folk i ulike aldersgrupper som har kjøpt leilighet, og det virker som om flere setter pris på muligheten til 4000 kvadratmeter privat hage i tredje etasje.

 Bjørn Mathisen, daglig leder Garanti Eiendomsmegling i Harstad.

Ekstra tiltak mot lekkasjer

– Det har vi erfaring med å lage, forsikrer prosjektleder Kenneth Markussen hos Consto. Rent teknisk bedyrer han at løsningen ikke er vanskelig å lage i det hele tatt, men Consto stiller strenge krav til kvaliteten i eget arbeid med denne hagen, for å unngå at det oppstår uønskede hendelser som for eksempel lekkasjer.

– Vi har stort fokus på å ta unna overvann og sikre oss at underlaget er tett før jord og busker og det som skal inn i hagen etableres, sier Markussen.

 To byggekamera vil vise livebilder fra hele prosessen. Her er utsikten fra det første kameraet.

Akkurat nå pågår riving av eksisterende bygg på tomta. Det siste skal vekk i løpet av august og da begynner arbeidet med peling og øvrig grunnarbeid. Hele 7000 kubikk med betong skal inn i Larsneset. Det er i mengde cirka like mye betong som det normalt produseres i Harstad på et helt år, så det sier litt om dimensjonene. Hele byggeprosessen skal etter hvert følges av to ulike byggekamera, hvor det første allerede er kommet opp og er i drift.

Markussen sier at det fra og med november vil være mulig å se bygget reise seg. Betong­arbeidene er en kombinasjon av plass-støpte vegger og ferdig leverte hulldekker.

 Kenneth Markussen, prosjektleder Consto.

Innflytting 2023

Boligene skal være innflyttingsklare i april 2023, mens næringsdelen med kjøpesenter og parkeringsanlegget i underetasjene vil stå ferdig først.

Bjørn Mathisen kan røpe at det er svært stor interesse rundt næringslokalene, og han antar at nyheter om hvilke leietakere som skal inn vil avsløres fortløpende. Han sider det er stor pågang fra potensielle leietakere både innen restauranter, butikker og trening/opplevelse.

BONORD er den første byggherren i nord til å ta i bruk dataanimasjonen Qi Space for å vise fram leilighetene som er til salgs. Når du går inn på www.byhagen-larsneset.no kan du velge virtuell visning og dermed «vandre rundt» i den leiligheten du planlegger å kjøpe. Her er det datasimulert hvordan leiligheten vil bli seende ut, og hvilken utsikt det blir fra de ulike vinduene. Du kommer deg faktisk helt ut på verandaen og kan både nyte din kommende utsikt og få en følelse med hvilke hagemøbler du kan få plass til.

 Qi Space heter programvaren som BONORD har tatt i bruk for å gi kjøperne av Byhagen Larsneset en så god fremstilling av den kommende boligen sin som overhodet mulig.

Ny visningsteknologi

– Vi bruker OpenSource datagrafikk fra kartdata blant annet på nett, så henter vår programvare QiSpace informasjon fra arkitektens programvare i tillegg til at vi supplerer med nye dronefoto ved behov. Slik kan vi generere nøyaktig visning av hver enkelt leilighet, forteller daglig leder Ole Herbrand Kleppe i Qi Property. Det norske firmaet har selv utviklet programvaren som er i bruk.

– Larsneset er blant de første prosjektene utviklet på den helt nye «spillmotoren» vår. Med den har vi tatt teknologiske kvantesprang, og produktet vi har skapt ligger helt i front av hva markedet har å tilby, sier en stolt daglig leder. Han er tydelig på at utviklingen ikke blir å stoppe her. Om et par år blir det trolig mulig å male vegger, legge fliser og velge ut møbler fra ulike merkevarekataloger. Slik kan du selv innrede leiligheten lenge før den er bygd.

– Boligkjøpere er sårbar og kan vanskelig vurdere hva de får i et nybygg ut fra utviklerens byggetegninger og beskrivelser. Vi opplever at vi gjennom denne visualiseringen får gitt et svært reelt inntrykk av boligen som er til salgs, sier Kleppe.

Annonse

Del denne saken:

sex videos
redhead stepteen throated and fed with cum. https://www.xxnx.sex
website blonde teen in pov casting.